Džejms Kameron otkrio kako će se zvati novi nastavak Avatara 1Foto: PIC. SUPPLIED BY PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Džejms Kameron , Zoi Saldana i Sem Vortington otkrili su da će se treći film serijala Avatar zvati Avatar: Fire and Ash, potvrdio je Variety.

Kameron i zvezde njegovog naučnofantastičnog serijala posetili su Diznijevu konvenciju D23 Expo, koja se trenutno održava u gradu Anaheimu u Kaliforniji.

Tokom izlaganja Kameron nije pokazao inserte iz predstojećeg filma, ali je ukratko ispričao o čemu se radi u filmu Avatar: Fire and Ash i šta publika može da očekuje.

„Vidćete mnogo više delova Pandore koje nikada pre niste videli“, rekao je Kameron dodajući da cela priča postaje još emocionalnija.

„Ulazimo u zaista izazovno područje za sve likove koje poznajete i volite.“

Kameron je istovremeno radio na filmovima Avatar: The Way of the Water iz 2022. godine i Avatar: Fire and Ash.

Reditelj je otkrio da su dva nastavka prvobitno trebalo da budu jedan film, ali tokom predprodukcije shvatili su da je previše materijala i odlučili su da ga podele na dva dela, podseća Index.hr

Avatar: The Way of Water je nastavak Avatara iz 2009. godine, najuspešnijeg filma svih vremena. Oba filma bila su blokbasteri i zaradili su više od dve milijarde dolara u bioskopima.

Scenario za filmove napisali su Kameron, Rik Jafa i Amanda Silver.

The Way of Water pratio je Džejka Salija (Vortington) i Neytiri (Saldaña) te njihovu porodicu s kojom su odlučili da napuste svoj stari dom i presele se u klan Metkayina koji živi na jednom ostrvu planete Pandore.

Na ovaj potez su se odlučili nakon što se u njihove živote vratio stari neprijatelj koji predstavlja opasnost za celu planetu.

 

Radnja filma Fire and Ash se odvija neposredno nakon završetka prošlog filma i prikazaće susret porodice Sali i ratobornog klana poznatog kao „Ash People“, koji predvodi poglavica Varang. Ovaj narod živi na vulkanskom području Pandore i skloniji je nasilju i borbama za moć.

„Pojavljuju se novi likovi. Mislim da će vam se jedan od njih svideti, ili ćete voleti da ga mrzite“, izjavio je Kameron.

Džejms Kameron otkrio kako će se zvati novi nastavak Avatara 2
Foto: : PIC. SUPPLIED BY PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

U novom nastavku Avatara, glumačkoj postavi pridružuju se Una Čaplin, Dejvid Thewlis i Mišel Jeo.

Staru ekipu, koja će ponoviti svoje uloge, čine Vortington, Saldaña, Sigurni Vver, Stefan Lang, Kejt Vinslet, Klif Kertis, Britain Dalton, Džek Čempion, Trinitu Jo-Li Blis, Bejli Bas, Džoel Dejvid Mur, Edi Falko i Dileep Rao.

Premijera filma Avatar: Fire and Ash zakazana je za 19. decembar 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari