džena ortegaFoto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Džena Ortega je počela da glumi kao vrlo mlada i brzo je doživela vrtoglavi uspon koji nije baš uvek pravilo u svetu glume i šou-biznisa.

Džena Ortega je početak karijere provela u balansiranju između projekata za decu i onih usmerenih ka nešto starijoj publici, tako da njena putanja nije bila očigledna.

Međutim, čini se da joj je sada najkomotnije u svetu horora i trilera, jer je najviše pohvala stekla pojavljujući se upravo u mračnim i često krvavim ostvarenjima.

Krenulo je sa filmom The Babysitter: Killer Queen, a potom je dobila uloge u čak pet horor filmova u 2022: Scream, Studio 666, X, American Carnage i Scream VI.

Pored svega toga, tumači i naslovnu ulogu Srede Adams u seriji Wednesday koja će dobiti i drugu sezonu, a glumi i u nastavku filma Beetlejuice.

Džena Ortega obožava horore

Osim toga što je glumila u njima, Džena Ortega voli i da gleda horore, a neki od omiljenih su joj Possession, Prom Night i Insidious.

Ipak, kaže za film The Witch Roberta Egersa iz 2015. godine da nikada ne može da joj dosadi, što je mnoge već nateralo da pomisle kako bi ona bila sjajna glumica u nekom novom Egersovom filmu.

„Obožavam The Witch. Sve u vezi sa njim – kinematografiju, priču, glumačke izvedbe, sve je tako kvalitetno i prelepo rađeno. Mislim da je to film o kome sam razmišljala nedeljama nakon što sam ga pogledala.“

Ovaj film odigrava se u Engleskoj 1600-ih godina i prati porodicu čiji život postaje noćna mora nakon preseljenja na jednu farmu.

Beba nestaje i još čudnih stvari se dešava, pa tako najstarija ćerka bude optužena za veštičarenje, nakon čega sledi intenzivan i mračan završetak.

Film se smatra jednim od najboljih horora prethodne decenije.

Izvor: Far Out Magazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari