dženifer lorensFoto: g90 / Zuma Press / Profimedia

Dženifer Lorens je danas Oskarovka i jedna od najtraženijih glumica, ali ona je pažnju Akademije privlačila još odavno.

Pre uloge u filmu Igre gladi, Dženifer Lorens je glumila u kriminalističkoj drami koja joj je donela prvu nominaciju za Oskara, piše Index.hr.

Reč je o filmu Zima do kostiju iz 2010. godine koji se, zahvaljujući nominaciji za Oskara za glavnu glumicu, smatra ulogom koja je bila odskočna daska u njenoj karijeri.

Radnja ove kriminalističke drame prati tinejdžerku Ri Doli iz Ozarka, koja ima oca kriminalca i majku koja se ne brine o njoj, te čini sve što može kako bi se brinula za mlađeg brata i sestru.

Nakon što ju je šerif obavestio da je njen otac založio kuću i nestao i da će morati da se odseli, Ri kreće u opasnu potragu da ga pronađe.

Sudbina cele njene porodice je u njenim rukama, a ona riskira život kako bi saznala šta se dogodilo njenom ocu.

Ova je uloga ujedno bila i njena prva glavna uloga. Dotad se pojavila u nekoliko filmova i serija, ali nikada do ovog filma nije imala glavnu ulogu, prenosi Unilad.

Otad se karijera svetski poznate glumice znatno promenila jer je dobila glavnu ulogu u svetski poznatoj adaptaciji serijala Igre gladi, u kojima je glumila Ketnis Everdin.

Mnogi su pohvalili Dženifer Lorens zbog uloge u ovom filmu

Glumljenje u tom filmu učinilo ju je svetski poznatom, a pojavila se i u poznatim filmovima poput U dobru i u zlu za koji je osvojila Oskara za najbolju glumicu.

Takođe, na listi su i filmovi: Mama, Devojka za sve, Američka prevara, Ne gledaj gore, Putnici, Izdaja, kao i uloga u nekoliko X-Men filmova u kojima je tumačila Mistik.

Kriminalistička drama dobila je brojne pohvale kritičara i publike. Na osnovu 178 recenzija, kritičari su film ocenili „svežim“ s 94 posto na Rotten Tomatoes-u, dok ga je publika ocenila s dobrih 76 posto.

Kimberli Gadet iz Indie Movies Online je napisala: „Lorens je izvanredna kao mlada devojka koja je spremna da učini sve što je potrebno kako bi spasila svoju porodicu, ne dopuštajući si luksuz čak ni najmanjeg osmeha da je odvrati od posla koji mora obaviti“.

Glumica je još jednu pohvalu dobila i od Džona Hartla iz Seattle Times-a: „Priča o detetu i priča o odrastanju, kojom dominira neverovatna izvedba Dženifer Lorens kao snalažljive Ri“.

Džejms Vernier iz Boston Herald-a je u svojoj recenziji istakao da je tada 19-godišnja Lorens „nosila“ film.

Napisao je: „Gledajući Zimu do kostiju, čovek nije toliko impresioniran obrtima i zaokretima u radnji koliko spremnošću i sposobnošću Dženifer Lorens da nosi film i načinom na koji njeno lice drži pažnju kamere“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari