Džeri SajnfeldFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

 

Čuvena serija Sajnfeld imala je 180 epizoda tokom kojih su Džeri Sajnfeld i ekipa zasmejavali gleaoce naizgled bez ikakve muke.

Tu su bile lude situacije, apsurdni komentari, a ova serija i danas ima status kultne i neka nostalgija je svako malo vraća u diskurs.

Kada su ga pitali koja scena mu je bila najteža za snimanje bez smejanja, Džeri Sajnfeld je izdvojio scenu u kojoj ga ljutiti policajac iz biblioteke ispituje o njegovoj kopiji knjige Tropic of Cancer.

Ovaj lik, koga je tumačio pokojni Filip Bejker Hol, potom saznaje da nema više instant kafe u stanu, nakon čega postaje još više besan.

Džeri Sajnfeld je pucao od smeha

Sajnfeld je rekao: „Bilo je suludo kako me je u mom stanu ispitivao o knjizi i stalno sam se smejao, tako da scena koju vidite je nastala iz nekih osam različitih snimaka. Uzeli smo delove koji su bili dobri i spojili ih, jer sam ja često brljao“.

Iz te scene ostaje citat: „Da ti kažem ja nešto, pametnjakoviću. Znaš onaj mali pečat na kome piše ‘Biblioteka Njujorka’? Pa, to možda tebi ne znači ništa, ali meni znači puno. Naravno, samo se ti smej ako hoćeš. Video sam takve kao ti. Šepure se i prave scene. Prkose konvencijama“.

Izvor: Far Out Magazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari