Centar za muziku na Kolarcu imaće ove godine jedinstvenu priliku da kraj sezone odene u potpunosti u džez ruho. Dugo planirani koncert čuvenog pijaniste Arona Goldberga dobio je neočekivano muzičko i kreativno pojačanje u likovima Bisere, Bojane i Vasila Hadžimanovih, Big benda RTS, a specijalni gost večeri biće gitarista Miroslav Tadić sa braćom Teofilović. Ovaj koncert nakon poplava koje su se dogodile dobio je humanitarni karakter te će cena karte biti 1.000 dinara, a koncert je zakazan za utorak, 17. jun, u 19 sati.


– Nakon ovog džez maratona, sledi koncert 30. juna, to je prvi solistički koncert mlade džez pevačice Sofije Knežević, koja svoju karijeru započinje u Njujorku. Tako ćemo ovu sezonu zatvoriti u znaku džeza – kazala je na jučerašnjoj konferenciji urednica Centra za Muziku Kolarčeve zadužbine Mima Lazarević.

Što se naredne sezone tiče, ona je u duhu obeležavanja godišnjica i dve programske celine i tradicije koje Centar za muziku neguje: promenadni koncerti koji su zaštitni znak Centra već 35 godina, koliko Centar i postoji, a drugi deo su Velikani muzičke scene koji su već 18 godina aktuelni.

Od prošle godine uspostavljena je i nova tradicija, odnosno nova programska celina koja će promovisati pobednike prošlogodišnjih takmičenja i tako će se i zvati – Pobednici.

Mima Lazarević naglasila je da su nastupi muzičara poput kamernog orkestra Zabranjeni grad iz Kine, Mihaila Pletnjova, Romana Simovića, Simona Trpčeskog i niza značajnih muzičkih imena, prava ekskluziva, jer takvih repertoara nema u drugim koncertnim salama. Među njima su Rišar Galijano, Didije Lokvud, Bireli Lagren, Itamar Zorman, Liza Stepanova… ali i Sekstet Berlinske filharmonije, među kojima je i jedina srpska umetnica, violinistkinja, Maja Avramović…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari