džim keriFoto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Džim Keri je glumac koji se proslavio ulogama u komičnim filmovima, ali koji nam je više puta pokazao šta sve ume i na polju drame.

Džim Keri je jedan od najslavnijih komičara na svetu, poznat po svojoj enegiji i ekscentričnom stilu, piše Index.hr.

Njegov pristup glumi često je intenzivan i potpuno posvećen ulozi, što izaziva različite reakcije među kolegama.

Ipak, iako ga neki smatraju preterano predanim, Keri veruje da je upravo ta posvećenost ključ za autentičnu umetnost.

Njegove misli o prisutnosti i kreativnosti često su filozofske, a u razgovoru s Normom Makdonaldom rekao je: „Želim da se događaju zanimljive stvari, s interesantnim manifestacijama svesti“, prenosi Far Out Magazine.

Džim Keri danas pažljivo bira uloge

Njegovo zanimanje za kompleksnost ljudskog uma prožima se kroz sve aspekte njegovog života, pa tako i kroz njegov filmski ukus.

Stoga, kada ga je Norm Makdonald upitao koji mu je omiljeni film, Džim Keri je bez oklevanja odgovorio: „Moj omiljeni film? TV mreža (Network). Genijalan je. Svaka scena u tom filmu je kao švedski sto“.

Ova ljubav prema TV mreži proizlazi iz složenosti filma i tema o stvarnosti medija, što Keri, kao umetnik, izuzetno ceni.

Govoreći o uticajnim scenama iz filma, Keri je spomenuo trenutak s Vilijamom Holdenom i Fej Danavej: „Holden u jednoj sceni u kuhinji kaže: ‘Bliže sam kraju nego početku.’ i ‘Smrt je postala stvarna stvar s definisanim obeležjima.’ To je neverovatno“, otkrio je.

Iako ova drama nije osvojila nagradu za najbolji film te godine, Kerijeva strast prema filmu pokazuje koliko su mu duboke i pronicljive priče važne, ne samo kao umetniku već i kao čoveku koji promišlja o životu i smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari