Ko je Džimi Kimel, četvorostruki domaćin Oskara, koji je izgubio polovinu fanova samo zbog jedne šale 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

„Oduvek sam sanjao da budem domaćin Oskara tačno četiri puta“, rekao je Džimi Kimel.

Džimi Kimel je dobro poznat američkoj publici po emisiji „Jimmy Kimmel Live!“, koja se sa uspehom emituje skoro dve decenije na kanalu ABC, a po svemu sudeći, uskoro će biti poznat i kao voditelj dodele Oskara, jer se na ovom mestu nalazi po četvrti put.

Kimel je prethodno bio domaćin ceremonije 2017, 2018. i 2023. godine. Prvi put kada je bio domaćin Oskara, ceremoniju je obeležio skandal sa nagradom za najbolji film, kada su filmske legende Voren Biti i Fej Danavej izašli na scenu da proglase dobitnika glavne nagrade, a kada im je slučajno uručena pogrešna koverta. To je dovelo do toga da je Biti proglasio La La Land za najbolji film. Pravi pobednik je zapravo bio Moonlight.

Iako je gledanost Oskara na ceremonijama koje je vodio Kimel bila velika i bilo je pozitivnih kritika o njegovom nastupu, ovog puta ljudi su bili razočarani.

Džimija nazivaju sigurnim i dosadnim izborom. Komičar je prethodnih godina bio kritikovan da se neumesno šalio sa nominovanim ljudima i filmovima govoreći da ih „niko nije video“.

Takođe ga kritikuju što stalno priča o Trampu, problemima koje Akademija ima sa inkluzivnošću i slično. Javnost je skoro jedinstvena u želji da se za Oskara angažuje neko ko zaista voli filmove i ko je sigurno gledao nominovane filmove.

Nakon što je Kimel dva puta zaredom bio domaćin ceremonije, Oskari su bili bez domaćina 2019, 2020. i 2021. godine. Mnogi su to čak pozdravili jer je značajno skratio trajanje ceremonije.

Dodelu Oskara 2022. vodile su komičarke Ejmi Šumer, Vanda Sajks i Redžina Hol, koje su ubedljivo bile najgori domaćini u istoriji Oskara. Posle njih se vratio Kimel, ali za razliku od prve dve godine koje je vodio sa uspehom, prošle godine su mnogi smatrali da nije uspeo.

Džimi Kimel izgubio polovinu fanova zbog šala o Trampu

Komičar, koji vodi Jimmy Kimmel Live! na ABC-u od 2003. godine, rekao je u jednoj epizodi iz 2022. godine u podkastu Naked Lunch da je voljan da napusti posao ako mu se stavi granica za ono o čemu bi mogao da se šali. Kimel je rekao da su zabrinutost „naznačili“ rukovodioci „odmah na početku njegovog izlaganja šala o Trampu“, dodajući da je istraživanje mreže pokazalo da je izgubio polovinu baze obožavalaca jer je počeo da se više šali na račun bivšeg predsednika.

„Pre deset godina bio sam najpopularniji voditelj tok šoua među republikancima. Barem prema anketi koju su uradili“, rekao je Kimel. Ali bez obzira na taj pad popularnosti u republikanskim krugovima, Kimel je svojim pretpostavljenima rekao da jednostavno ne želi da se uzdrži od šale na račun Trampa.

„Rekao sam, ‘Ako je to ono što želite da radite, razumem, ne zameram vam, ali neću to da uradim. Ako želite da neko drugi vodi emisiju, to je u redu što. Jednostavno neću to da uradim na taj način.’“, prisetio se voditelj u jednoj emisiji prošle godine.

Podsećamo, Kimel je ujedno i poslednja osoba koja je bila domaćin Oskara više od dva puta zaredom, a jedini koji su bili domaćini Oskara više od četiri puta su ugledni komičari Džoni Karson sa pet nastupa, Bili Kristal sa devet i rekorder Bob Houp sa 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari