džon bojegaFoto: Collin Xavier/Image Press Agency ABACA / Abaca Press / Profimedia

Džon Bojega će glumiti Otisa Redinga u biografskom filmu koji će pratiti priču o odnosu između legende soula i njegove supruge Zelme.

Džon Bojega je najpoznatiji po Ratovima zvezda i Invaziji kvarta, a u novom filmu Otis & Zelma glumiće uz Danijel Dedvajler.

Ova drama pratiće Redingov uspeh i uspon, hitove (Sittin’ On) The Dock of the Bay i These Arms of Mine, sve do smrti u avionskoj nesreći 1967, kada je imao 26 godina.

U opisu filma stoji da će opisati zajedničku deceniju koju su Otis i Zelma proživeli i njihovu večnu ljubav nakon njegove smrti, a sve uz odobrenje njegove zadužbine.

Nakon što je on preminuo, ona je otvorila kompaniju za rezervacije, pa prodavnicu ploča i na kraju noćni klub, a nikad se nije ponovo udavala.

„Nikad i neću. Obožavam da budem gospođa Otisa Redinga. Ja sam jedina“, rekla je u intervjuu 2022.

Ovog meseca, Reding će dobiti i posthumnu zvezdu za Holivudskoj stazi slavnih.

Film Otis & Zelmar režiraće Čening Godfri Pipls, čija drama Miss Juneteenth je dobila odlične kritike nakon premijere na Sandensu 2020. godine.

Džon Bojega proslavio se kao Fin u nedavnoj trilogiji Ratova zvezda, a glumio je i u filmovima Invazija kvarta, Žena kralj, Detroit, Klonirali su Tajrona i seriji Mala sekira Stiva Mekvina.

Daniel Dedvajler glumila je u drami Till, filmovima The Harder They Fall i I Saw the TV Glow, kao i u seriji Station Eleven, a aktuelna joj je uloga u filmu The Piano Lesson.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari