džoni depFoto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Džoni Dep se vraća u Italiju po prvi put nakon poslednje nastupa sa bendom Hollywood Vampires na Letnjem festivalu Luka 2018. godine.

Ovog puta, Džoni Dep dolazi u Rim gde će dobiti nagradu za životno delo na festivalu koji traje od 16. do 27. oktobra.

Pored toga, Dep će promovisati i svoj najnoviji rediteljski projekat pod imenom Modi – Three Days on the Wing of Madness, koji prati priču o umetniku Amedeu Modiljaniju u Parizu 1916. godine.

Film u kome glavne uloge tumače Rikardo Skamarćo, Al Paćino i Antonija Desplat imaće premijeru na Filmskom festivalu u San Sebastijanu pre projekcije u Rimu.

Nova nagrada stiže u trenutku kada Džoni Dep pokušava da ostavi svoje zakonske probleme sa bivšom ženom Amber Herd iza sebe.

Njegova holivudska karijera nije se oporavila od negativnog publiciteta i mišljenja javnosti, ali na međunarodnom nivou je i dalje popularan i naročito tražen u Evropi.

Prošle godine je film Madam di Bari rediteljke Mejven, u kome on glumi, otvorio Kanski filmski festival.

Na festival u Rimu doći će i Vigo Mortensen i Frensis Ford Kopola, koji takođe treba da dobiju posebna priznanja.

Mortensen će predstaviti svoj film The Dead Don’t Hurt, sa Viki Krips u glavnoj ulozi, svoju drugu režiju nakon drame Falling iz 2020. godine.

Kopola će prikazati Megalopolis, svoj epski film koji se dugo čekao i u koji je puno uložio, a koji je nedavno imao premijeru u Kanu.

Izvor: Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari