džoni kešFoto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Džoni Keš je jedan od sinonima za kantri muziku i jedan od najplodnijih stvaralaca u svetu muzike, čiji uticaji se i dalje osećaju.

Džoni Keš preminuo je još 2003. godine, ali ove godine će izaći novi album sa njegovim do sada neobjavljenim pesmama.

Izdanje pod nazivom Songwriter obuhvata pesme koje je Keš napisao 1993. godine, kada je bio u studiju LSI u Nešvilu.

Njih je otrkio njegov sin Džon Karter Keš i uz pomoć producenta Dejvida „Fergija“ Fergusona i nekih bivših očevih saradnika spremio za objavljivanje.

Džoni Keš već je dobio četiri posthumna albuma

Među tim saradnicima su gitarista Marti Stjuart, basista Dejv Rou i bubnjar Pit Abots, koji su pomogli da pesme donesu novo poglavlje Kešove karijere.

„Tatin savet u vezi sa svim, bilo da je u pitanju život ili pravljenje muzike, bio je da slušam svoje srce. Niko ne svira Keša bolje od Martija Stjuarta i Dejva Roa koji je takođe dugo nastupao sa tatom“, rekao je Džon Karter Keš o ovom izdanju.

„Želeo sam da to budu pesme koje većina ljudi nije čula i koje su isticale tatu kao tekstopisca i kao američki glas. Jedan od mojih glavnih ciljeva u prošlih deset godina bio je da se osiguram da istorija primeti koliko je on bio važan pisac“, dodao je.

„Bob Dilan kaže da je tata jedan od najvećih ikada tekstopisaca američke muzike i ja se slažem. Želim da to stavim u prvi plan“, završio je on.

„Džoni Keš je oduvek bio moj heroj i osećam se kao nasrećniji tip na svetu što mogu da snimim ove pesme“, dodao je na sve to Ferguson.

Album Songwriter izaći će 28. juna ove godine, a prvi singl pod nazivom Well Alright već može da se posluša.

Izvor: Louder

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari