Džordž R. R. MartinFoto: Jon Kopaloff / Getty images / Profimedia

 

Američki pisac, scenarista i producent Džordž R. R. Martin u nedavnoj objavi na svom blogu naveo je koju poslednju epizodu neke serije smatra najboljom u istoriji televizije.

Autor književnog serijala „Pesma leda i vatre“ napisao je objavu nakon što je pročitao članak časopisa Veniti fer, koji je jednu epizodu serije „Game of Thrones“ svrstao među 25 savršenih epizoda televizijski serija u poslednjih 25 godina, prenosi Index.

Reč je o epizodi „Blackwater“, poslednjoj epizodi druge sezone popularne serije „Game of Thrones“. Epizoda, čiji je scenario napisao Martin, fokusirala se na lik Stenisa Barateona i njegov pokušaj da se u velikoj bitki dokopa trona.

„Nikada nisam tvrdio da sam savršen… ali ako dobri ljudi iz Veniti fera to tvrde, ko sam ja da se protivim“, napisao je slavni pisac na svom blogu i dodao: „Naravno, ne govore oni da sam ja savršen. Pričaju o epizodi ‘Blackwater’, jednoj od epizoda koje sam napisao za seriju ‘Game of Thrones.'“

Sam autor je otkrio da mu je „Blackwater“ najdraža epizoda koju je napisao za „Game of Thrones“, a rekao je i da se slaže s ostatkom liste Veniti fera. No, toj listi bi dodao i poslednju epizodu HBO-ove serije „Six Feet Under“. Ova TV drama emitovala se od 2001. do 2005. godine, a u fokusu njene radnje je bila porodica Fišer koja vodi pogrebno preduzeće.

„Ako bih morao odabrati jednu epizodu koja je još savršenija od svih ostalih s liste, to bi morala biti poslednja epizoda serije ‘Six Feet Under’. Voleo sam tu seriju, iako ne mogu reći da sam je voleo jednako kao ‘Rome’, ‘Deadwood’ ili ‘Fargo’ ili nekoliko drugih serija koje nisu na ovoj listi“, napisao je Martin i dodao: „No, ta poslednja epizoda je daleko najbolja finalna epizoda u istoriji televizije. Ne verujem da iko može da je nadmaši.“

Pisac je također izrazio svoje divljenje prema nekim epizodama serija „The Wire“ i „Black Mirror“, a uz to je bio zahvalan jer se nešto na čemu je radio uopšte našlo na listi Veniti fera.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari