Džud Lou se vratio: Ovacije od 7 minuta u Veneciji za glavnog glumca filma "The Order" 1Džud Lou i ekipa filma The Order, foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Sipa Press / Profimedia

Džud Lou je blistao na Lidu u svojoj ulozi FBI agenta koji se bori protiv neonacističkih terorista u kriminalističkom trileru „The Order“ Džastina Kurcela. Film je izazvao sedmominutne ovacije na premijeri Venecijanskog filmskog festivala.

Džud Lou se pre prikazivanja filma, fotografisao sa obožavaocima na crvenom tepihu ispred „Palazzo del Cinema“, kako izveštava „Varajeti“.

Kada su se svetla upalila, Lou, zajedno sa rediteljem Kurcelom i kolegama glumcima Nikolasom Holtom, Tajom Šeridanom i Džurni Smole, uživao je u gromoglasnim aplauzima koji su trajali sedam minuta. Aplauzi bi verovatno trajali i duže da nisu napustili bioskop, mašući još uvek oduševljenoj publici, piše Variety.

Film, smešten u Ajdaho 1983. godine, zasnovan na stvarnim događajima, prati usamljenog FBI agenta koji istražuje niz nasilnih pljački banakta i krađa automobila. On otkriva da iza svega stoji grupa opasnih domaćih neonacističkih terorista, inspirisanih radikalnim vođom Robertom Džejem Metjusom, kojeg igra Nikolas Holt. Ovi teroristi planiraju rat protiv vlade SAD-a.

„The Order“ je adaptacija knjige „The Silent Brotherhood“ iz 1989. godine, koju su napisali Kevin Flin i Gari Gerhart.

Džud Lou je istakao važnost filma u trenutku kada krajnje desničke ideologije ponovo jačaju. „Nažalost, relevantnost filma govori sama za sebe,“ rekao je Lou. „Ovo je delo koje je sada bilo neophodno napraviti. Uvek je interesantno pronaći delo iz prošlosti koje ima neku relevantnu vezu sa današnjicom.“

Lou je prethodno bio u Veneciji 2016. godine zbog satirične serije „Mladi papa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari