„Nečuveni akt netrpeljivosti“: Egon Savin za Danas o zabrani gostovanja „Knjige o Milutinu“

Ostavite komentar


  1. Јел реаговао хелсиншки одбор,зна ли се шта…..

  2. …i ko sad da reaguje na to. Ova pozicija koja naplacuje svoje „rodoljublje“ i od toga zivi,pa time uprlja sve sto je casno i lepo u srpstvu. Ili ova opozicija koja ne sme nista lepo da kaze za srpstvo jer je pozicija nametnula da samo ona ima tapiju na rodoljublje,pa su se ovi upecali i pljuju po svemu srpskom misleci da se tako rusi vlast. Jadna nasa ,mila, Srbijo. Nismo te dostojni. Samo smo te ukaljali i sad svako moze da te cuska.

  3. Можда помогне ургенција Никита,анититита и осталих иза!

  4. @ odgovor Jadna zemljo
    Sjajno zapažanje i sve ste objašnjeno.

  5. Knjiga o Milutinu , svojevremeno zabranjivana , ponovo aktuelna , nije sasvim jasno zašto smeta Albancima , ako ste čitali.

  6. Ne mešajte Porfirija sa predstavom. Njemu ni ja ne BiH dala da mi udje u kuću, a za predstavu je čist bezobrazluk

  7. Koliko se secam, u knjizi se pominje kako i zasto stalno Srbi idu da oslobadjaju sve ostale? To se covek obican, narodan, jedan seljak iz Srbije pita, zasto ga salju tako daleko da oslobadja Slovence od okupatora. Dakle, oduvek su nasi ljudi Srbi ginuli za sve ostale. Bolje da smo pustili neka ih porobe, a samo sebe da smo cuvali,bar ne bismo toliko izginuli kao narod

  8. Sve je to tako, samo nigde ne piše ko je zvao Zvezdara teatar na gostovanje. Da nismo dobrodosli, to znamo, a u stvari da ste isli preko nekih od shiptarskih kancelarija verovatno bi vas pustili. A mozda i bolje sto su vas vratili sa granice, nego da su vas pustili, a onda krenuli u maltretiranje,da kazu da ste „nelegalno“ na njihovoj teritoriji, podmetnu nesto u opremu i sl. Rade sta hoće. Bekim Fehmiu, Enver Petrovci… par likova iz „Bese“… ni jedan albanski film ne znam, a pozorista smo im mi sagradili, a izgleda da ih ne interesuju.

  9. @Vesna
    Potpuno se slazem sa vama. Ne moze se Porfirije staviti u isti kos sa predstavom.

  10. Pitajte av…sve im je dao…bukvalno sve. E moja tuzna Srbijo i nikavi srbi.

  11. Odgovor za ,,jadna zemljo.. – složio bih se sa Vama ali samo da ste umesto reči opozicija upotrebili reč VLAST.

  12. Molim vas procitajte moj komentar od pocetka. Pozicija jeste vlast…u prvom delu sam iznela stav prema njima

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.