Aca Seltik: Egzistencija ljudi koji žive od koncerata je dovedena u pitanje

Aleksandar Petrović , frontmen grupe Orthodox Celts, povodom otkazivanja njihovog koncerta koji je trebalo da otvori Beer Garden 2020, u intervjuu za Danas

Ostavite komentar


  1. Aco druže, zanimljivo ali i ja ne gledam utakmice od tog istog derbija kad je raketom pogodjen naj momak

    1. Zanimljivo… a košarku verovatno ne pratiš još nešto ranije od tog momenta, tačnije od 22. novembra 1997., kada su u Pioniru – vidi čuda, takođe rakete – ispaljene sa tribine gde su Zvezdini navijači ka Partizanovim, tom prilikom teško povredivši jednu osobu, a lakše drugu (tadašnjeg gradonačelnika Beograda Milana Božića).

      1. Zanimljivo je da si ti promašio poentu. Apsolutno nije bitno da li su rakete isle sa juga na sever ili sa severa na jug, poenta je da je lepota sportskog navijanja zamenjena slepom mržnjom i željom da se onaj drugi teško povredi ili ubije …. stadioni višene pripadaju navijačima već huliganima, i to je poraz društva i sporta kod nas

        1. Znao sam da ce neko da se javi sa ovom pricom… i apsolutno si u pravu, odmah da kazem. Zakljucak ti je na mestu.
          Ali ne, nisam promasio poentu. Nego se toliko potencira ta prica sa 113. derbija, a ova, mnogo ozbiljnija, kao da se nije ni desila. Jer, na toj kosarkaskoj utakmici se prvi put dogodilo da necija umobolna ideja bude sprovedena u delo – gadjati raketama suprotnu tribinu. Raketama… u hali za kosarku, gde je razdaljina medju tribinama nekih 50-ak metara maksimalno… i pritom vrlo svesno, jer drugacije jednostavno i ne moze da bude na toj distanci. Luda sreca je bila kako se zavrsilo, s obzirom da je to ozbiljan pokolj u najavi.
          I pored toga, taj izopaceni cin niko ne pominje, a dve decenije kasnije i dalje se prica samo o tragicnom, uzasnom i pre svega *nesrecnom* slucaju sa 113. derbija.

  2. Omiljeni Bend, zao mi je iskreno…
    Sada je nazalost doveden u pitanje opstanak citave nacije, ako se to ne vidi u ovom trenutku, videce se veoma brzo… samo kako dalje?

      1. Pa sto to pricas Danice? Cula si za Vincu, ko sto si cula za Madagaskar!

      2. Ti beše onaj momak koji navija za OFK Beograd a snima album sa zvezdinim navijačkim pesmama, tebi treba zabraniti da nastupas uopšte

    1. Čovek je Čovek ali se dobro razume i u pevanje. Nije moj muzički ukus ali cenim istrajnost i iskrenost koju pokazuju.

    2. Ovaj Aca je žurnalista i frontmen grupe Ortodoks Kelts a Aca Lukas je PEVAČ …. ka i Bora Čorba i Bora Drljača…… baš si ti pevač !!!

      1. Ma, u redu je….ali treba da peva a ne da mudruje!
        Ako nema posla u pevanju ima u malinama!

  3. „Mrzim, i uvek ću mrzeti to podilaženje publici i otkrivanje intime bilo koje vrste na društvenim mrežama i razvlačenje po medijima zarad sticanja jeftine popularnosti – konstatuje Petrović upitan da li su za vreme karantina nešto novo od muzike snimali.“

    Molim Vas, nemojte više gostovati na Pinku, Vaša publika sigurno nije tamo, to je bacanje bisera pred svinje.
    Bravo za sve ostale stavove iz intervjua!

  4. Dobro dosao u klub Aco.
    Seltikse ne moze nista da unisti, samo hrabro.

  5. Zasto uopste drzite koncerte????kada pustite publiku da peva,znaci Neko plati kartu 10evra I pola koncerta pusti publiku da peva,misle da su velike zvezde!!!!!

    1. Vama je krivo što se publika dobro provede i ode zadovoljna sa koncerta?

    2. Ti, verujem, ne ides bas mnogo po koncertima? Ja, eto, skoro 30 godina… Pricaj o necemu sto znas i razumes…

    3. slazem se!…ali, bez zelje da nekoga uvredim, ko misli da u Srbiji postoji prava muzicka scena onda nije mnogo putovao ( ako ne racunamo 7-8 dana u Grckoj) U Srbiji se uglavnom kopira ono sto se cuje negde, tako vec zadnjih 20tak godina, a Keltsi se i ne obracaju mladima u Srbiji nego maloj grupi Bg dece koje su roditelji slali tamo amo preko leta pa se oni „izgradili“ a jos neki po provinciji kopiraju! Od toga zaista i ne moze da se zivi! Zbog te cinjenice Aca ne treba da bude frustriran nego da proba da napravi nesto sveze i originalno!
      Fora….vise ne prolazi!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.