EllendeHangtime Agency Promo

Germanski black metal preplaviće Zappa Bazu u utorak, 15. oktobra, a tom prilikom nove albume promovisaće austrijski Ellende i nemačka Groza, dok će veče otvoriti Servant.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 2400 dinara mogu se kupiti putem Gigstix-a. Na dan događaja će koštati 2800 dinara. Hard copy ulaznice možete kupiti u Katakombe Baru, Knez Miletina 45.

SATNICA
19:00 Ulaz
19:50 Sevant
20:40 GROZA
22:00 Ellende

Ellende je crnometalni solo projekat nastao 2011. u Gracu, a iza njega stoji L.G. Godinu dana kasnije okupio je session/live muzičare oko sebe. „Elend“ bi u prošlim vremenima u nekim delovima Nemačke značilo otprilike „izopšten“ u smislu ostrakizma, dok se danas može prevesti kao „bedan“ ili „jadan“. Bend je do sada izdao pet albuma, a najnoviji od njih, „Todbringerin“, iz avgusta 2024. promovisaće ovom prilikom u Zappa Bazi. Što se tiče članova benda, evo i njihovih inicijala: P.F. (live/studijski bubanj), L.B. (live gitara), D.B. (live gitara), S.L. (live bas) i L.G. (sve ostalo, uključujući i dizajn).

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Milfdorf am Innu kao solo projekat. Poznavaoci black metal scene odmah će povezati ovo ime sa prvim studijskim albumom Mgla iz 2008. godine, a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj ovih Poljaka na njegov muzički izraz. Nakon dve godine, P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga svetlost dana ugledao je njihov prvi album „Unified in Void“, koji je izdao AOP Records. Tri godine kasnije, za istu izdavačku kuću, izdaju album „The Redemptive End“. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, UADA, Kanonenfieber ili Gaerea sigurno će uživati i u muzici ovih Nemaca, koji polako ali sigurno grade svoje ime na black metal sceni. To je potvrdio i njihov prvi nastup u Atomu, koji je bio odličan i iznenađujuće dobro posećen. Najnoviji album „Nadir“ izašao je 20. septembra ove godine sa šest novih pesama. Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A., dok na bubnjevima udara T.H.Z.

Servant je nastao 2021. godine u Donjoj Saksoniji. Sviraju black metal po uzoru na skandinavsku scenu, ali sa solidnom dozom ličnog „pečata“. Već su izdali dva studijska albuma: „Blessed by the Light of a Thousand Stars“ iz 2021. godine i „Aetas Ascensus“ iz 2023. godine. Ovo će im biti prvi nastup u Srbiji. Ovi bendovi će takođe, u organizaciji Hengtajma, nastupiti dan ranije u zagrebačkoj Močvari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari