elton dzonFoto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Sinoć je 76-godišnji Elton Džon dobio svoj prvi Emi, zbog čega je postao tek 19. osoba koja može za sebe da kaže da je EGOT.

To znači da je Elton Džon dobio Emi, Gremi, Oskar i Toni (EGOT) nagrade tokom svoje plodne karijere.

On je u ponedeljak dobio Emi za Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium, u kategoriji „Best variety special live“.

Nije mogao da prisustvuje dodeli nagrada zbog operacije kolena, pa su na binu izašli producent Ben Vinston i Eltonov muž Dejvid Farniš.

„Ja nisam Elton Džon, nažalost on je imao operaciju kolena. On je sasvim u redu i hteo je da pošalje svoju ljubav i zahvalnost televizijskoj akademiji zbog ove neverovatne nagrade“, rekao je Vinston.

„Znali smo da će ovo bi istorijski trenutak, jer je to Eltonov poslednji nastup u Severnoj Americi u okviru turneje. Znali smo da će biti istorijski jer je to bio prvi Diznijev globalni strim […] Nismo znali da će mu doneti EGOT“, dodao je.

Elton Džon ima puno nagrada

Status EGOT naziva se grend slemom u šou biznisu i Elton je postao tek 19. osoba sa tim statusom, te se pridružio Odri Hepbern, Melu Bruksu i Endru Lojd Veberu, između ostalih.

Najskoriji EGOT je Vajola Dejvis, koja je prošle godine osvojila Gremi nagradu i tako zacementirala svoj status.

Elton Džon ima 5 Gremi nagrada, dva Oskara za pesme Can You Feel the Love Tonight (The Lion King) i (I’m Gonna) Love Me Again (Rocketman) i Toni nagradu za mjuzikl Aida.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari