Emir Kusturica: Šta nam je, dakle, uradio Žeks?

Ostavite komentar


  1. Dobar, i pre svega hrabar, komentar onoga sto nam se desava. Konacno i veliki autor i intektualac “u sluzbi naroda“. Ko hoce, moze u njegovom tekstu da vidi kritiku drustva koje je stvorilo i odrzava u St. Dzeksa. Verujem i ocekujem blistave komantare.

  2. I naravno, sad će kompleksaš da ga provuče kroz ružičasto blato, jer on nikom ne ostaje dužan. Osim državi za porez.

  3. тужно је да сви остали ћуте а једино Кустурица дигао глас…а после им ђаво крив .

  4. Gospodin Kusturica je odista izvrstan analiticar aktuelnog vremena nezivota u proniji Srbiji. Taj takozvani Zeks je paradigma kontinuirane tiranije od Milosevica do patoloskog radikalskog mizantropa i kleptomana Vucic Aleksandra. Cestitam Gospodine Profesore i umetnice Kusturica Emire !

  5. Браво! Али најважније , мада мајски масакри немају пример за поређење у Србији, Жекс нам је омогућио олигархију предвођену Вучићем која нам шаље поруку да је Србија нико. И да је свака институција, човек, професионалац, уметник, научник, сељак, свештеник, учитељ, гроб- Нико. То је Свети Жекс омогућио. А све оне који у то посумњају обради и релативизује Марић у својим емисијама. И све то су урадили трошећи наше време, новац, ресурсе. Природу, дедовину.

  6. I Mitrović i njegov alter ego AV, AV, napravili su potpunu debilizaciju Srbije. Svaka dalja analiza je suvišna.

  7. Bravo !

    Dekadencija Žeksa skoro da je jednaka onome što je radio Kaligula.

    Veom je važno da se i Srbija i njen društveno politički milje proglasi odgovornim za ono što je uradio maloletni ubica. On je proizvod našeg društva, a ne da se sve pojednostavi i svede na porodične odnose. Tako tako, nije on rođen i oblikovan u Tunguziji, nego u Srbiji.

  8. Sta bi emiru da udari na toh sv zeksa kako ga nazvao, pa on je vucicev 100% , prilagodljiv kao i kusta koji dobio sve u srbiji sto u bosni nikad ne bi bio bi proteran iliti se brse sam proterao, filozofski „zborio“, nesto tu ne stima

  9. Mene lično Žeks ne dotiče jer je daljinski kod mene pa sam biram kanale. Ovo mi liči na lični vapaj. Kulture ima koliko smo zaslužili, već 24 godine 0,6 posto.

  10. Kada je gospodinu Kusturici puklo „trpilo“, verujte mi da je „djavo dosao po svoje“! Daj Boze da gresim, ali – nece mi dati. Bravo, gospodine Kusturica, tako se cuva svoje dostojanstvo i postenje!

  11. Da se jednm slozim sa Emirom! Ali, kasno, Marko na Kosovo stize. Ili nije? Mi matorci treba da skrsimo tu spodobu, vreca para mu je mnogo plitka. Nemamo pravo da sedimo u u udobnosti starackih kostiju, jer, bole te kosti. Ne pomaze litijum Emire.

  12. Ogromna kic plata na pocetku Uzicke ulice na Dedinju, prijem za 2700 ljudi. Ovo je primer uspesnih ljudi, kome svi treba da tezimo. Bahatost. A penzionerima je uzima no 4 godine, da se popravi ekonomija. Uzimano je od slabih I nemocnih, da bi sada uzivali u pogledu na bogastvo, ljudi bliskih vlasti. Divno je drustvo u kome zivim. Nisam bot

  13. @Euvio, nije stvar da li možete da birate kanale, većina od nas ovde to radi, ali ne i većina u Srbiji. Pa posledice tih kanala, koji su zaista bezbrojni, trpite i vi i ja i svi ostali.

  14. Sahranjivaili ste Umri muški. Sahranite i Žeksa. Dajte malo kreativnosti. Najbolje je tom zlu dolijao sličan njima Pepa prase. Bilo je urnebesno smešno.

  15. Čitajući komentare dođoh do zaključka da je srbima „kratka pamet“ i da od brda ne vide planinu. Taj isti „Kusta“ je paradigma „žeksa“ . Čovek koji je uzurpiraopola planine ,koji je napravio „svoj grad“ , čovek čije je koketiranje sa Koštunicom dovelo do „vaskrsenja“ žeksa i ostalih nakaza u sadašnjem društvu.

  16. Na zalost meta je promasena, nije Zeks kriv, on je proizvod ovog naroda kao i ostali Zeksovi…
    svojim izlazenjem na izbore to jest svojim neizlazenjem ovo je postignuto.
    da se zabrani penzionerima a ostalima da bude obaveza glasanje ne bi bilo ovako.
    u nedostatku toga bice jos Zeksova…na zalost ili na radost zavisi od ugla gledanja.

  17. ..vremena su izopacena..glumci umesto da glume otisli su u reditelji..reditelji u scenarste ,,scenaristi u producente ..producenti ako nisu u zatvoru oni su na malim ekranim svih boja..svi sve mozemo ..ako nemoze se.. sns vrata za sve su otvorna da od rupe dalje nemoze sem sns/rio-kinte kamarile ..

  18. Zeks je samo reditelj dela te predstave a pisac celokupnog opusa je preCednik. Sto njega ne pomenu?

  19. Sta tacno zamera ovaj ovome sto vec nema kod njega? Za Kusturicu je tipicna glorifikacija animalizma ( Svetlana Slapsak) dok je Dziberko tek u zadnje obrnuo curak i posao u neke otvoreno dekadente vode pa mu prijemi lice na Sotonine balove iz “ Majostora i Margarite“. Nije on Kaligula nego Volter u okviru svojih kapaciteta i sredine u kojoj zivi, jer je the Volter, pravi Volter u Srbiji nemoguc. Bese jednom Radomir Konstantinovic i njegova „Filozofija palanke“. I sta bi posle toga? Kustirica!

  20. Nama trebaju takvi kao vi u hiljadama u desetinama hiljada! Ziveli i lep pozdrav!

  21. Covek o kome se ovde pise je crnomagijaš i to je lako uocljivo u izgledu, ponasanju i dogadjajima koji ga povezuju sa mestima i akterima dešavanja. Ako krenete u analizu njegovog izgleda kao i u nazad kroz vreme i zivot ŽM nacicete atribute koji jasno ukazuju na to.

  22. Bravo profesore.
    Sad nam sledi odgovor trezora lingvističkih anomalija. Sve vesti,centralni dnevnik,farme,zadruge….a u levom delu ekrana foto svetog žeksa sa pogledom neopterećenim inteligencijom..

  23. Nevolja Srbije, a i ostalih ostataka SFRJ, je što ima mnogo „Žeksova“ koji naučno dokazuju da državi ne treba bazična industrija, strateške sirovine, planovi i izgradnja infrastrukture, nego „uzmi, vidi, baci“ i „hleba i igara“. Jedina „vizija“ naših vođa je kako organizovati što veći uvoz-izvoz (šverc) bilo čega i po bilo koju cenu i bilo kakve posledice za narod koji će to pozlatiti, da se „ugrade“ i obogate ovde i sada, a posle njih -potop. Tako smo, sa naučnika i inženjera, spali na telohranitelje i prostitutke kao ideal kome teži omladina. Naravno, telohranitelj traži „gazdu“, a prostotutka „mušteriju. I telohranitelj i prostitutka su spremni sve da urade za“ gazdu“ i „mušteriju“, nekoga kao Žeks, bilo domaću ili stranu protuvu. Morala su se odrekli tri puta, kao kum đavola na krštenju. To je naša budućnost.

  24. Sve polazi od kuce i kucnog vaspitanja. Ako roditelji vaspitaju decu i nauce ih sta je dobro, a sta nije, deca nece gledati Pink.

  25. Mogli ste i vi gospodine Kusturica da kupite neki beogradski bioskop pa da budete neka antiteza Zeksu.

  26. Emire čemu toliko pisanije. Sve što je uradio i radi Žeks staje u jednu reč: BUDALAŠTINA!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.