entoni kidisFoto: Kristin Callahan / Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Universal Pictures otkuio je prava na knjigu Žive rane, u kooj je Entoni Kidis pisao o svom životu.

Svetski mediji pišu da bi zato Entoni Kidis mogao da dobije biografski film o sebi, kroz produkciju Brajana Glejzera, Gaja Osirija i samog Kidisa.

Ova vrlo iskrena i otvorena knjiga prikazuje frontmena benda Red Hot Chili Peppers ne samo kao umetnika, nego i kao zavisnika od droge.

U njoj se prikazuje netipičan odnos između oca i sina smešten u Los Anđeles 1970-ih i 1980-ih, prepun panka, droge i ona istražuje kako su njegova iskustva uticala na muziku benda.

Entoni Kidis rođen je u Grand Rapidsu i preselio se u Los Anđeles sa 12 godina, te je lokalna kultura uticala na celu njegovu karijeru.

Entoni Kidis je jedan od osnivača benda Red Hot Chili Peppers

Osnovao je bend Red Hot Chili Peppers 1983. godine sa gitaristom Hilelom Slovakom, basistom Majklom Balzarijem (Fli) i bubnjarem Džekom Ajronsom.

Bend je počeo da snima muziku koja je spoj fanka, panka i roka i koja je brzo osvojila fanove u Americi, a kasnije i u celom svetu.

Brojni albumi su odlično prošli na top listama, osvojili su šest Gremi nagrada, a primljeni su i u Rokenrol kuću slavnih 2012. godine.

Kidisov život obeležen je strašću prema muzici, trnovitim putovanjem kroz zavisnost i oporavak od istog, kao i neverovatnom posvećenošću umetničkom izrazu.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari