Gladijator 2Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Dugo očekivani epski istorijski film Gladijator 2 u petak uveče je imao prvu projekciju u Los Anđelesu pred publikom koju su činili članovi Američke akademije filmskih umetnosti i nauka (AMPAS) i Ceha filmskih glumaca (SAG).

Filmski kritičari su toliko oduševljeni novim filmom Ridli Skota da mu predviđaju brojne nominacije za Oskara.

Skot, koji iza sebe ima tri nominacije za najboljeg reditelja, konačno bi mogao dobiti Oskara u svojoj kategoriji.

Od glumaca, najviše pohvala dobili su Denzel Vašington, kojem predviđaju trećeg Oskara, i zvezda filma Paul Meskal.

Naime, kako prenosi Index.hr, društvene mreže vrve pozitivnim komentarima gledalaca koji pišu da je Gladijator II dostojan naslednik originalnog filma iz 2000. godine.

Gladijator 2
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

„Gladijator II je prava epska priča i najbolji film Ridli Skota u poslednjih nekoliko godina. Paul Meskal je sjajna akciona zvezda, a pritom ne gubi istrajnost koju je pokazao u indie filmovima, što ga čini pravim naslednikom prestola. Denzel Vašington dominira svakom scenom, bez preterivanja“, napisao je na X-u kritičar Erik Anderson.

„Gladijator II je najbolji film Ridli Skota od kada je snimio Marsovca. Grandiozan, krvav i žestok akcioni spektakl koji se nadovezuje na nasleđe originalnog filma. Film ima prelepu scenografiju i prikazuje brojne epske bitke. Paul Meskal briljira. Denzel Vašington dominira scenom i izgleda kao da uživa u svakoj sekundi“, piše Skot Menzel.

„Nevrovatno iskustvo koje će ući u istoriju kinematografije. Ne samo da nadmašuje originalni film, već prevazilazi i legendarne nastavke poput Kuma II, Mračnog viteza i ostalih. Ridli Skot se nije suzdržavao“, napisao je @theatomreview.

O čemu se radi u Gladijatoru II?

Radnja Gladijatora II dešava se dve decenije nakon kraja prvog filma. Priča prati Lucija (Meskal), sina Lucile (Koni Nilsen) iz prvog filma, koji sa svojom ženom živi u Numidiji.

Nakon što rimska vojska pod vođstvom generala Marka Akacija (Pedro Paskal) okupira pokrajinu u kojoj živi, Lucije ostaje bez svega i biva bačen u ropstvo. Kao gladijator kojeg podučava njegov vlasnik i mentor Makrin (Vašington), mladić kreće u osvetu protiv Rimskog carstva.

U glumačkoj ekipi su i Džozef Kvin, Fred Hehinger, Derek Džejkobi, Tim Makinerni, Aleksandar Karim, Rori Meken, Alek Utgof, Mej Kalamavi, Lior Raz, Piter Mensa i Met Lukas…

Gladijator II u bioskope stiže 13. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari