„Quo vadis, Aida“ proglašen najboljim evropskim filmom

Ostavite komentar


  1. Mnogo vaznije, a sto Danas ne objavi, je da je film Quo Vadis Aida proglashen filmom godine u Evropi. U konkurenciji takvih shampiona kao sto je Father sa Entony Hopkinsom. I Jasmila je Bosanskohercegovacka rediteljica, usput.

  2. Nana& gde ima da se naruči nagrada i koliko košta?
    Iskrene čestitke dobitnicima i celoj ekipi filma.

  3. Cestitke Jasmili, Jasni…
    A sad Srbijo, ako bi bogla da pokazes i svoje ljudsko lice, pusti da vidimo film u sopstvenoj zemlji.
    Mada sam ubeden da ces i dalje ostati na svom putu mržnje i obmane.

  4. Film nije istina,Film je iluzija.Moze da bude i umetnost ali pozadina je uvek -propaganda.Ne zelim nikog da vredjam i omalovazavam no oni koji ne znaju da film nije -corpus delikti je apsurdno raspravljati.

  5. Po ko zna koji put su opet Srbi predstavljeni loši i to za oskara
    Zlikovci i ratni zlocinci. Umesto da je pljujemo mi o glumici sve najbolje, cestitke. Šta reci…

  6. Taj zločin nije smeo da se desi, ali objektivno, Quo vadis Aida nije dobar film. Nisam doživela nikakvu katarzu, gluma je loša, amaterska. Neko je trebalo da obrati pažnju na statiste. Ulaze u kamion koji će ih odvesti na streljanje kao da idu na izlet. Đuričićka je dobra glumica ali ovo joj nije jedna od boljih uloga. Njen muž samo karikira. U tom filmu jedino su Holanđani dobro odglumili.

  7. Umjetnost, pa umjetnost, pa opet umjetnost i eto ti tri glavne nagrade. Naravno svijet je sada dobio potpu uvid u dešavanja. Čestitamo ekipi i nadamo se još biljim umjetničkim dijelima!

  8. Ako si mislila da ulaziš u samu realizaciju- produkciju filma, onda si trebala da zakucaš na druga vrata. A to šti ti se film i glavna glumica ne sviđaju, onda je to već lično sa Jasnom. No svejedno je i nebitno – stvar ukusa i kupusa!

  9. Pogledati film u Srbiji je početak katarze i ne treba ocjenjivati film ako ga niste pogledali.Žao mi je što Srbija nije spremna priznati da i umjetnost procjenjuju na pogrešnim permisama.

  10. @Sanda
    Poruka shvaćena. Znači film opisuje događaje iz 1993.godine, koji su najvažniji uzrok ovog velikog zločina.

  11. Bilo bi lepo da svet po prvi put čuje priču Anisa Kosovca, kako su bošnjaci 1992.ubili Petra i Pavla 7 i 5 godina I njihove roditelje, samo zato što su srbi i kako je Bosna takvih prica puna i da je to zataskano. Ali glumica , umesto da se potrudi da se konačno neko oglasi u ime njih prodaje duša za šaku dolara i malo slave , domaći izdajnik prodaje dušu đavolu. Uzivaj dok te se gnusamo. Jedan je Glogovac, vi ostali ste Kandic Natase…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.