Evrovizija finaleEvrovizija finale, foto: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia

Svi mediji iz Holandije povukli se sa Evrovizije nakon diskvalifikacije te zemlje, a promenjen je i redosled učesnika u finalu ovog muzičkog takmičenja.

U areni Malme gde se ove godine održava Evrovizija 2024, nastao je haos nakon što je EBU odlučio da holandskog predstavnika, Josta Klajna, diskvalifikuje sa takmičenja.

Svi holandski novinari su odlučili da se povuku i više ne prate Evroviziju, piše Nova rs.

Oni saosećaju sa Jostom Klajnom, zbog čega su odlučili da se povuku, a kako pomenuti portal podseća, švedska policija istraživala je žalbu ženskog člana produkcijske ekipe posle incidenta nakon nastupa Holanđanina u polufinalu, u četvrtak uveče.

Jost Klajn je sa svog profila na Instagramu, sa storija obrisao sve fotografije i video snimke u vezi sa Evrovizijom 2024.

A nakon što je diskvalifikovan došlo je i do promena u redosledu nastupa na ovogodišnjoj Evroviziji.

Naša ovogodišnja predstavnica Teja Dora nastupiće pod rednim brojem 15, piše Nova. rs.

Ovaj portal podseća i da je sinoć prvo javljeno da Jost Klajn, holandski učesnik Pesme Evrovizije, neće do daljnjeg vežbati za sutrašnje finale.

Organizacija događaja objavila je sredinom popodneva da istražuje incident u koji je umešan Klajn.

Organizator – Evropska radiodifuzna unija (EBU) od tada se nije oglašavala.

Danas je saopšteno da je Holandija diskvalifikovana sa Evrovizije 2024. u Malmeu, Švedskoj, navodi BBC.

EBU, odnosno Evropska radiodifuzna unija, dala je zvanično saopštenje u kojem se navodi da je Holandija diskvalifikovana zbog sukoba sa članicom švedskog Javnog servisa, a ne zbog druge delegacije kako se navodilo ranije.

Švedski emiter SVT, sinoć je, međutim, rekao da incident uključuje i fizički obraćun sa fotografom izraelske delegacije.

Glasine su tada bile da se Klajn sukobio i sa nekim iz EBU-a.

U četvrtak, na konferenciji za medije nakon druge polufinalne večeri, Klajn je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog učešća Izraela na takmičenju.

Suprotstavio se voditelju konferencije pitavši ga zbog čega Eden Golan, izraelska predstavnica, ima pravo da izabere hoće li ili neće odgovoriti na škakljivo novinarsko pitanje.

Novinar iz Poljske, pitao je Izraelku da li je svesna da je zbog njenog učešća na takmičenju ugrožena bezbednost svih ostalih učesnika.

Na pitanje koje je bilo postavljeno njemu, da li pesma EuroPapa može da ujedini Evropu kroz slogan „Ujedinjeni muzikom“, Klajn je odgovorio – „To je pitanje za EBU“, aludirajući na to što su dozvolili učešće Izraelu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari