Evrovizijski hitmejker donosi najnoviji singl: „Biggie Boom Boom“ 1Foto: Promo

Baby Lasagna ulazi u teme kolektivne teskobe … i spreman je kasno leto obeležiti novim hitom!

Ovogodišnji drugoplasirani predstavnik na Evroviziji i pobednik glasova publike, Baby Lasagna, na svom najnovijem singlu dotiče se kolektivnih strahova i teskoba – i to u neočekivanoj brzoj i energičnoj pesmi koja se čini kao idealni nastavak globalnog hita „Rim Tim Tagi Dim“. Novi singl „Biggie Boom Boom“ na radijske stanice i plejliste širom sveta stiže taman za koncerte koji će obeležiti kasno leto i jesen! Spremna za plesne podijume, pesmu je moguće slušati i na svim muzičkim platformama, a fanovi će dobiti priliku da je pevaju uglas na beogradskim koncertima 27. i 28. septembra u Domu omladine Beograda, od kojih je prvi datum već rasprodat, kao i na velikoj evropskoj Meow Back turneji koja počinje u martu 2025. godine i obuhvata ukupno 21 nastup u 16 evropskih zemalja.

Dok Baby Lasagna ovih dana uglavnom roni u moru ili bazenu (barem na društvenim mrežama), u novoj pesmi zaronio je u vlastiti um – u potrazi za raznim teskobama i strahovima koje svi delimo. Ne bojeći se da se uhvati u koštac s njima (pa i da se poigra s njima), uspeo je isporučiti još jednu upečatljivu i energičnu pesmu. Stapajući se sa strahovima – i još jednom ne shvaćajući sebe preozbiljno – Baby Lasagna priziva duhove predaka i zombija, one koji nas pokušavaju povući prema dnu („I’m going for you“). Međutim, transformišući mračnije emocije u nešto zabavno i spremno za plesni podijum, „Biggie Boom Boom“ u suštini je još jedan melodičan i odvažan hit uz koji će se pevati na sav glas – i stiže upravo na vreme za neizostavne završne letnje party pozdrave!

Glasna „Biggie Boom Boom“ jasno nastavlja tamo gde je evrovizijski favorit stao s „Rim Tim Tagi Dim“. Gradeći tenziju kombinacijom hipnotičkog ritma, brzih vokalnih deonica i zvuka dovoljno snažnog za stadione, nova pesma odmah će motivisati na pokret.

„Ono što je posebno zanimljivo u vezi s ‘Biggie Boom Boom’ je to što je reč o prvoj pesmi koju sam napisao kao Baby Lasagna“, kaže Marko Purišić. Zapravo, ovo je sam temelj njegovog sadašnjeg kreativnog poglavlja: „Nakon što sam napisao ‘Biggie Boom Boom’ – iz toga je nastao ceo projekat Baby Lasagna“. Komponovana u martu 2023. godine u sobi njegove devojke, pesma je, kaže napisana „iz perspektive teskobe, nečega s čime se mnogi ljudi bore. Tražio sam novi i drugačiji ugao da se pozabavim ovom temom“.

„Što se tiče pratećeg videa, on se takođe bavi teškim događajem, sahranom, ali na kraju, takođe predstavlja neku vrstu bega – rešenje i nadu“, kaže o zapanjujućoj vizualizaciji koja prikazuje kako Baby Lasagna pogrebnu povorku pretvara u rasplesanu publiku.

Muzički projekat Baby Lasagna, iza kojeg stoji mladi Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i muzičara da umesto prema uputima naručilaca stvara muziku po vlastitom ukusu. Na razigraniji, zabavan i jedinstven način Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pesama za bend Mono Inc. koji je ostvario zapažen uspeh u Nemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, te u isto vreme piše više u skladu s vlastitim iskustvima i pogledima na svet. „Oduvek sam želeo eksperimentisati u muzici i raditi na projektima izvan okvira žanrova“, poručuje muzičar koji najavljuje i skorašnji izlazak debitantskog albuma. Kao Baby Lasagna ima više od 64 miliona sveukupnih strimova na muzičkim platformama, pa je njegova evrovizijska himna „Rim Tim Tagi Dim“ dobila najviše glasova javnosti na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu. Ranije ovog leta, Baby Lasagna oduševio je nastupima na velikim festivalima širom Evrope (uključujući i EXIT), a velika nadolazeća Meow Back turneja počinje u martu 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari