Fank legenda Slaj Stoun najavio izlazak memoara 1Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI

Slaj Stoun, frontmen, tekstopisac i producent čuvenog fank benda Sly and the Family Stone, najavio je da će njegovi memoari Thank You (Falettinme Be Mice Elf Again) izaći u oktobru ove godine.

Silvester Stjuart, poznat kao Slaj Stoun, ovu knjigu napisaće zajedno sa Benom Grinmanom, koji je na memoarima pomagao Džinu Simonsu (KISS), Brajanu Vilsonu (The Beach Boys), između ostalih.

„Otkako se sećam, ljudi mi stalno traže da ispričam svoju priču, ali nisam bio spreman. Morao sam da uđem u novo stanje svesti, da ponovo postanem Silvester Stjuart, kako bih ispričao istinitu priču o Slaju Stounu. To je bila luda vožnja i nadam se da će i moji fanovi uživati.“

Iz izdavačke kuće White Rabbit rekli su: „Knjiga pokriva sve aspekte Slajevog kreativnog i ličnog života – detinjstvo u religioznoj muzičkoj porodici u severnoj Kaliforniji, zlatno vreme hitova i psihodeličnog fanka sa grupom Family Stone, borbu sa drogom tokom pet decenija i konačno odvikavanje pre tri godine“.

Dodali su još i: „To je sveobuhvatni portret jednog od ključnih muzičkih genija 20. veka, inspirativan, ali takođe i melanholičan“.

Stoun je jedna od ključnih figura u nastanku fank muzike, koji je sa bendom Family Stone slavu stekao tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, ali su već posle toga krenuli problemi sa drogom.

Nakon neuspelog pokušaja oživljavanja karijer 80-ih, Stoun se povukao sa scene nakon što je primljen u Kuću slavnih rokenrola 1993, a 2011. je otkriveno da je postao beskućnik.

To je bilo posledica loših ugovora, ali je 2015. uspeo da dobije 5 miliona dolara na sudu, uprkos tome što nije mogao da pokupi tantijeme od svih svojih dela.

Po izdavaču, Stoun je sada čist i živi u Los Anđelesu. Ranije je najavljeno da će muzičar i producent Kvestlav (Questlove) snimiti dokumentarac o Slajevom životu.

Knjiga Thank You (Falettinme Be Mice Elf Again) biće objavljena 17. oktobra 2023. godine.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari