FCS: Bjelogrlić afere da rešava pred pravosudnim organima, a ne da u njih uvlači druge

Povodom izjave Dragana Bjelogrlića da optužbe za korupciju koje je na njegov račun uputio reditelj Predrag Antonijević imaju veze sa „smenom“ UO FCS koju je inicirala Grupacija za kinematografiju

Ostavite komentar


  1. Srpska kinematografija je odliucan primer koji otkriva kako korupcija i nepotizam unistavaju tkivo i buducnost srpskog drustva. Losa selekcija i veze krecu vec od prijema na Akademiji, a posle normalno ne moze drugacije na konkursima, pa cak ni na TV nece vam prikazati film bez veze procenata. Zato su nam filmovi tako cenjeni u svetu.

  2. Predsednica UO FCS je Jelena Trivan a zaposleni pominju kredibilitet? O.K, razumem ja da ljudi moraju negde da rade, primaju platu, hrane porodicu, ali neka se pokriju usima i dobro paze da nikada u zivotu ne pomenu licni kredibilitet. Mislim, kako gledati nekog u oci i pricati o svom kredibilitetu ako si cutao kada ti je za predsednicu UO postavljena zena sa nabudzenom biografijom, nabudzenim usnama i gomilom afera za vratom.

    1. Od nuke je teško nešto nabudžiti, pa je i JT ostala kinematografska nula.
      Stvarno je neverovatno da se iko kulturan javi za reč, a toliko malo imareći. ‘Nacionalna’ institucija po tome kako je vlada napravila, kako da ne! Ministri nam onda dpđu nacionalno blago? Da ih onda ‘uvalimo’nekome i drmnemo lovu za koji filmić, izložbu ilitako nešto, a?

  3. a što vi niste odmah pre 4 god prijavili Bjelu za navodni mito već ste držali u fioci dok vam ne zatreba a onda zbog Trivanke ste dobili signal da izvadite iz fioke.Sram vas bilo,vi ste sami sebe uvukli u ovo

  4. Bjela, oko mene sve je bjela, sat na ruci, ciple, patike, odjela!

    Hoće to tako, ko o čemu Bjela o poštenju…pa eto toliko o tome.

    1. Ne razumem sto li ti likujes? Cemu li se radujes dok na drugoj strani navijas za Trivanku i ekipu. CCC

    2. beli mujo pozdravio te Radoš Bajić koji dobije lovu za 5 serija dok trepneš i mrsomud Ristovski koji čim izađe na izbornu binu SNS-a odmah mu pljunu 40 miliona za film.Pustite Bjelu na miru dupelizci ove vlasti.Koliko funkcija i primanja ima Jelena Trivan pa je dogurala da se pita i za film.

  5. Nemojte zaboraviti da doticna gospodja (JT) ima i plagirani doktorat. Eto jos jednog argumenta ovima da se pozivaju na kompetentnost i kredibilitet.

  6. Ovi bre ne znaju ni saopstenje smisleno da napisu! Kataklizma…naseg neoliberalizma.

  7. Kredibilitet ove komisije je komican kada sami kazu da ih bira Vlada Srbije. Svi znamo kako ova vlada bira komisije, jedan kriterijum je vazan, da nemaju svoje misljenje i da sprovode prljave igre koje neko odozgo naredi. Znamo kako je i drzavni tuzilac izabran, ne mesa se u svoj posao i sada ova komisija preporucuje Bjelogrlicu da resava svoje probleme kroz pravosudne organe?

  8. Citat iz saopštenja: „te da su u njemu nagrađeni filmski kritičari, istoričari filma i filmski radnici koji su vrlo kompetentni u svom radu“
    Evo ko je UPRAVNI ODBOR:
    Jelena Trivan, predsednik Upravnog odbora
    Sandra Perović
    Jelena Bajić Jočić
    Aleksandar Erdeljanović
    Vladan Živković
    Aleksandar Conić
    Nebojša Garić
    Miroljub Stojanović
    Andjelija Andrić
    Sve u svemu, nema 3 nagrade i 5 referenci na IMDB-u ZBIRNO! Toliko o nagrađivanosti i kompetetntnosti…

    1. da da to je tema ko je u upravnom odboru, a ne ko je nudio mito, i da se naplati 100k i deli na ravne casti… vi iz opozicije ste izgleda svi do jednog lopuze i to vam je totalno ok….

      1. Mito je NEDOKAZAN!!! Čak i da jeste, Bjela za te pare bar proizvede nešto ( ne nešto, nego GENIJALNE stvari…) dok pomenuti upravni odbor metaniše po kancelarijama za, gle čuda, ISTU TU LOVU! Treba malo provetriti kancelarije, usmrdelo se žestoko….
        By the way, te pare su delom i moje, redovan sam punilac budžeta! Ako idu, neka idu bar onome iza koga ostane nešto!

  9. Od pravih naprednjaka su gori samo ovi, koji su se funkcija docepali zato sto niko relevantan ne pristaje na takvo sikaniranje. Njihovo insistiranje na casti i postenju je smesno a buducnosti bih insistirao i na lustrifikaciji, t.j. ne bih dozvolio da se sakriju u hijerarhiji, ili u konandnom lancu iza Sizoja

  10. Jelena Trivan, predsednik Upravnog odbora pod istragom dokle je bila u DS, a sada slobodna i direktor Sluzbenog Glasnika
    Sandra Perović, TV voditeljka
    Jelena Bajić Jočić cerka Radosa Bajica
    Aleksandar Erdeljanović kriticar
    Vladan Živković filmski glumac
    Aleksandar Conić producent B produkcije i tv reklama
    Nebojša Garić TV Producent
    Miroljub Stojanović kriticar
    Andjelija Andrić glumica u dva kratka filma

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.