Festival evropskog filma u Beogradu 1Foto: FoNet/festival

Festival evropskog filma, jedinstvena revija ostvarenja sedme umetnosti iza kojih stoje evropske i gostujuće produkcije, biće održan od 12. do 19. septembra u Evropskoj kući, na uglu Zmaj Jovine i Knez Mihailove ulice u Beogradu, najavljeno je danas.

Ove godine, izbor filmova ovogodišnjeg Festivala evropskog filma predstavlja kinematografska dela koja su nastala uz podršku Programa Afrika Karibi Pacifik – Evropska unija Kultura tokom poslednjih 25 godina.

Festival će početi specijalnom projekcijom filma koji je osvojio Nagradu publike koju Evropska unija i FEST dodeljuju svake godine tokom FESTA. Nagradu je 2024. godine osvojio film „Sveta porodica“, hrvatsko-srpske koprodukcije u režiji Vlatke Vorkapić.

Delegacija Evropske unije u Srbiji ovaj festival organizuje od 2012. godine, a filmovi su u okviru festivala prikazani u više od 50 gradova širom Srbije.

Prošle godine, Delegacija EU je u partnerstvu sa Mrežom kinoprikazivača Srbije organizovala Festival u skoro 30 gradova u Srbiji.

Karte za Festival evropskog filma su besplatne i mogu se preuzeti u Evropskoj kući svakog radnog dana od 10 do 18 sati, a broj mesta je ograničen, navedeno je u saopštenju, prenosi FoNet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari