Festival narodnih igara "Bogatstvo različitosti" u Kragujevcu 1Foto: Beoinfo

Na Festivalu tradicionalnih narodnih igara “Bogatstvo različitosti”, koji će biti održan u Kragujevcu 29. i 30. septembra, nastupiće kulturno-umetnička društva iz Bačke Topole, Ruskog Krstura, Sjenice, Bosilegrada, Pivnice, i Kragujevca.

Učesnici festivala prikazaće “Bogatstvo različitosti” zajedničkim koncertima 29. septembra u Knjaževsko – srpskom teatru i na Otvorenoj sceni u Velikom parku 30. septembra.

Organizator manifestacije Centar za negovanje tradicionalne kulture (CZNTK) “Abrašević” saopštio je da na ovaj način želi da Kragujevčanima pruži priliku da se upoznaju sa tradicionalnim kulturama nacionalnih manjina iz drugih krajeva Srbije.

Pored toga želimo da doprinesemo promociji kulturne raznolikosti, zagovaranju tolerancije i interkulturnog dijaloga u društvu, rečeno je FoNetu u CZNTK.

Po oceni organizatora, ova manifestacija značajna je za promociju kulturne raznolikosti, očuvanje kulture baštine kroz saradnju ansambala, podsticanje stručnog usavršavanja i povezivanja ustanova i udruženja u oblasti tradicionalnih igara.

U pratećem programu festivala biće priređeno i savetovanje o scenskom postavljanju koreografija, a gost predavač biće koreograf Milorad Lonić.

Organizaciju festivala finansijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i grad Kragujevac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari