Festival Ruskog Filma: Besplatne projekcije u MTS Dvorani 1Foto: Printscreen/Instagram: @mtsdvorana

Festival Ruskog Filma otvoren je danas u Beogradu u bioskopu MTS Dvorana na Tgu Nikole Pašića i trajaće do nedelje 30. oktobra.

Na Festivalu posetioci će biti u prilici da pogledaju besplatne projekcije ruskih filmova „Želim da se udam“, „Mladić“, „Sama“, „Konjić Grbonjić“ i „Fiksizi protiv Rakobotova“.

Festival sprovodi organizacija koja se bavi promocijom ruskog filma ROSKINO, uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije, a u nastavku pogledajte raspored prikazivanja filmova.

PETAK, 28. oktobar

19:00 – „Želim da se udam“

Ova ruska romantična komedija/drama prikazuje život uspešne televizijske voditeljke, čiji život se menja nakon što upoznaje slučajnog prolaznika Sergeja. Do tada, ona vodi miran život sa svojim uspešnim i bogatim verenikom. Ovaj sastanak će pokrenuti niz događaja koji će u potpunosti promeniti kako njen, tako i njegov život. Film je režirala Sonja Karpunjina, a posetioci će biti u prilici da pogledaju film u kome glavnu ulogu ima domaći glumac Miloš Biković.

SUBOTA, 29. oktobar

12:00 – „Fiksizi protiv Rakobotova“

Za najmlađu publiku na platnima biće prikazan i animirani film iz 2019. godine koji oslikava život malih ljudi koji žive u automobilima i uređajima, a brinu o tehnologiji. Samo povlašćeni imaju priliku da komuniciraju sa njima, jer se Fiksizi kriju od ljudi. Međutim, ubrzo se pojavljuju špijuni koji prete da će otkriti svetu za njihovo postojanje. Ko su ovi špijuni, šta žele i ko stoji iza njih, pogledajte u subotu 29. oktobra.

19:00 – „Mladić“

Publika će biti u prilici da pogleda još jednu komediju iz 2022. godine u režiji Aleksandra Fomina. Ovaj film oslikava sukob generacija kroz ulogu Pavela Tabakova koji je u tridesetim godinama naišao na neuspeh. Naime, žena ga je ostavila zbog uspešnog boksera, dobio je otkaz, a hipoteku je morao da otplaćuje godinama unapred. U tim trenucima saznaje da je njegova drugarica iz razreda postala biznismen i da je raspisala konkurs za srednjoškolce sa nagradnim fondom od preko milion rubalja. Glavni lik, zbog svog mladolikog izgleda, odlučuje da lažira godinu rođenja u svojoj ličnoj karti i pokuša da učestvuje u takmičenju.

NEDELJA, 30. oktobar

12:00 – „Konjić Grbonjić“

U ovoj avanturi glavni lik Ivan stiče pomoćnika i vernog prijatelja Konjića Grbonjića. Konjić je malog rasta, pametan i hrabar, a zajedno sa svojim prijateljem Ivanom suočiće se sa podmuklim neprijateljem i neverovatnim iskušenjima.

19:30 – „Sama“

Mladenci Larisa i Vladimir Savicki ulaze u avion koji leti na relaciji Komsomoljsk na Amuru – Blagovješčensk. Nekoliko minuta pre sletanja, avion će se sudariti sa drugom letelicom i pašće sa visine veće od 5km iznad zemlje. Larisa će čudom preživeti ovaj pad i probudiće se usred olupine aviona. Da li je i na koji način uspela da se sama izbori za svoj život?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari