Filharmonija za zaljubljene 1

Filharmonijska serija ljubavnih koncerata iz ciklusa „Za zaljubljene“ nastavlja se 23. decembra, kada će kompozicije De Falje, Šosona i Ščedrina orkestar izvoditi pod upravom dirigenta Fabrisa Bolona, a specijalna gošća biće srpski mecosopran međunarodne karijere Milijana Nikolić.

Program za zaljubljene predstavlja tri veoma različite ljubavi. Najpre magičnu u „Začaranoj ljubavi“ Manuela de Falje, zatim veoma naivnu, iskrenu i poetičnu u „Poemi o ljubavi i moru“ Ernesta Šosona i na kraju vatrenu i punu strasti, kao što je „Karmen“, u maestralnoj i popularnoj umetničkoj obradi Rodiona Ščedrina.

Umetnički poduhvati Milijane Nikolić u poslednjih 15 godina stekli su domete koji je s pravom svrstavaju u vodeće svetske mecosoprane mlađe generacije, a sa Beogradskom filharmonijom nastupa prvi put.

Dirigent Fabris Bolon ponovo se vraća na centralno mesto na bini pred Beogradskom filharmonijom. Iskustvo na polju opere kao i istančani muzički snezibiltet čine ga savršenim predvodnikom ovog koncerta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari