Film Bajka bespovratnog vremena i retro klabing žurka u Barutani 1Foto: Promo

 

Film “Bajka bespovratnog vremena” reditelja Pavla Terzića biće premijerno prikazan u četvrtak 15. juna od 20.30 časova u klubu Barutana, a od 23.00h nastupiće legende DJ scene Srbije na velikoj retro klabing žurci koja će sve prisutne vratiti u vreme kada je ova scena nastajala.

Duh i muziku bespovratnog vremena u Barutanu će vratiti DJ-evi: Aćim, Banyan, Coba, Goran Zmix Kovačević, Lale, Mark Wee, Mashala, Peppe, Petko, Spin i Vlada Eye.

Da li ste nekada izlazili u čuvene diskoteke “Šećer” i “Cepelin”, klubove “Akademija”, “Zvezda”, “Soul Food”, “Industrija”, “Omen” ili “Sara”?

Ako jeste, možda ćete se prepoznati u scenama filma “Bajka bespovratnog vremena” u kome se nalazi obilje autentičnih snimaka i fotografija iz legendarnih beogradskih klubova iz perioda od 60-ih do 2000-tih godina.

Beograd je krajem 60-ih godina prošlog veka bio jedan od samo nekoliko svetskih metropola koji je imao diskoteku, a 90-ih godina u Beogradu je počela da se stvara scena koja je bila utočište i beg od mračnih vremena i ratova.

U vremenu kada je Srbija bila pod sankcijama i dok su gradovi bili bombardovani a narod dane provodio na ulicama i u skloništima, neki ljudi svoju sreću su pronašli u tek začetoj “rave” supkulturi.

O tome kako su nastajali klabing, DJ-ing, tehno, haus ili rejv scena u Srbiji, svedoči 125 sagovornika, aktera i savremenika tog vremena, kao što su: Lazar Šećerović, Zoran Modli, Boban Petrović, Petar Janjatović, Dragan Ambrozić, Slobodan Nešović Loka, Miško Bilbija, Dušan Kaličanin, Gordan Paunović, Boža Podunavac, Vlada Janjić, Sergej Stojanović, Marko Vajagić, Vladimir Ilievski, Đorđije Stajkić, Pero Di Reda, Suzana Zlatanović, Slobodan Brkić, Srđan Veljović, Maja Atanasijević, Milan Todorović Fič, Dejan Vučetić Vuča, Slavica Duković, Rade Vučković, Milica Cerović, Slobodan Vujošević, Mikica Popović, Aleksandar Pavić, Branko Rosić, Uroš Đurić, Zoran Panjković, Tomislav Grujić, Ana Martinoli, Predrag Vukčević, Marko Nastić, Dejan Milićević, Marko Milićević i mnogi drugi.

Takođe u filmu su i arhivski intervjui koji do sada nisu javno prikazani, i to: Lauren Garnier, Keith Flint – The Prodigy i Richard Hall – Moby.

Pored reditelja Pavla Terzića film “Bajka bespovratnog vremena” potpisuju i produkcijske kuće TAG media i Tehnokratia, uz podršku Filmskog centra Srbije, a ulaznice za premijeru i žurku 15. juna u Barutani, po ceni od 1.000 dinara, mogu se kupiti online preko cooltix.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari