Film “Da li ste videli ovu ženu?” na svetskim festivalima u Luksemburgu i Španiji 1Foto promo/ Non-Aligned Films

Posle svetske premijere na ovogodišnjem festivalu u Veneciji, u okviru prestižnog programa Međunarodna nedelja kritike (Settimana Internazionale della Critica), na kojem je montažerka Olga Košarić osvojila Specijalnu nagradu, film „Da li ste videli ovu ženu?“ nastavlja svoju internacionalnu promociju.

Ovo debitantsko dugometražno ostvarenje scenarista i reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića, biće prikazan na još dva festivala u Evropi – CinEast Film Festivalu u Luksemburgu, i Zinebi Film Festivalu u Bilbau, u Španiji, objavio je Filmski centar Srbije.

„Lajt motiv“ filma “Da li ste videli ovu ženu?” je sredovečna Draginja, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože, a snimljen je u žanru egzistencijalne drame sa elementima fantazije i nadrealnog.

Podeljen je na tri poglavlja, tri čina – svako poglavlje je novi Draginjin karakter i nova šansa koju ona dobija nakon suočavanja s prethodnim neuspehom.

Glavnu junakinju u ovoj srpsko – hrvatskoj koprodukciji igra Ksenija Marinković, a u glumačkoj ekipi su i Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra…

Direktori fotografije su Aleksa Radunović, Marko Kažić i Milica Drinić, dizajn zvuka potpisuje Luka Gamulin, kostime Kristina Savić, scenografiju Iva Ilić i Milena Grošin, a originalnu muziku komponovao je Stipe Škokić (DJ Jock).

Film “Da li ste videli ovu ženu?” (ranije poznat pod naslovom “Metamorfoze”), producirala je Čarna Vučinić u ime srpske filmske kuće “Non-Aligned Films”, a koproducenti su Damjan Knežević, Tijana Drakulić, Stefan Ivančić i Tena Gojić. Pridruženi producenti su Dragana Jovović, Ognjen Glavonić, Nevena Petrović i Miroslav Đurđević.

Realizovan je u koprodukciji sa RTS, Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda i filmskom kućom “Dinaridi Film” iz Hrvatske, a pored Filmskog centra Srbije podržan je i od Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari