NosferatuFoto: EPA/HORST OSSINGER

Grof Orlok vraća se na filmsko platno, ali ovaj put u režiji slavnog Roberta Egersa. Reditelj „Veštice“ (The Witch), „Svetionika“ (The Lighthouse) i „Severnjaka“ (The Northman) radi na novom rimejku kultnog horora „Nosferatu“ iz 1922. godine.

Putem magazina „Empire“, Egers je podelio prvu sliku sa seta svog novog filma, koju možete videti u nastavku.

„Ovo je horor. Ovo je gotički horor film. I mislim da već duže vreme nismo imali priliku da vidimo staromodni gotički film koji je zapravo strašan. Takođe mislim da će se publika složiti da je ovo takav film“, izjavio je Egers o svom novom ostvarenju, prenosi Index.

Glavne uloge u filmu imaju Lili Rouz Dep, ćerka Džonija Depa, koja u tumači Elen Hater, ženu prodavca nekretnina Tomasa Hatera, koga igra Nikolas Holt. Uloga grofa Orloka iz Transilvanije poverena je Bilu Skarsgordu.

Novi „Nosferatu“ nije prvi rimejk klasičnog horora iz 1922. godine

Prvi rimejk „Nosferatua“ izašao je 1979. godine, u režiji Vernera Herzoga. Grofa Orloka tada je igrao Klaus Kinski, a u filmu si igrali i Bruno Ganc i Izabel Ađani.

Egers je tokom intervjua izjavio da je Skarsgordova izvedba originalna, ali da ćemo u njegovom Orloku videti uticaj Kinskog i Maksa Šreka, koji je legendarnog vampira igrao u prvom filmu.

Egers je povhalio i glumu Lili Rouz Dep.

„Ovo je Elenina priča, čak i više nego u pređašnjim verzijama filma, a Lili Rouz je apsolutno fenomenalna“, rekao je reditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari