Film „Openhajmer“ napunio bioskope širom Srbije 1Foto: Marko Simić

 

Istorijska, biografska drama Openhajmer sa Kilijanom Marfijem u naslovnoj ulozi od juče, 20. jula, nalazi se na redovnom bioskopskom repertoaru.

Film Kristofera Nolana, reditelja koji je pet puta nominovan za Oskara, ostavio je bez daha gledaoce širom Srbije i očekivano, do poslednjeg mesta napunio bioskopske dvorane.

Film Openhajmer sniman je na potpuno nov, revolucionaran način, kombinacijom 65mm IMAX® i 65mm trake velikog formata, uključujući, po prvi put ikada, IMAX® crno-belu digitalnu fotografiju.

Iz tog razloga, kako bi ljubitelji filmske umetnosti u potpunosti mogli da dožive ovo ostvarenje, sinoć je u bioskopu održana svečana IMAX projekcija ovog naslova.

Filmofili, zaljubljenici u Nolanov opus, kao i poznavaoci prilika koje su dovele do jednog od najvećih i najkontroverznijih izuma čovečanstva sa velikim nestrpljenjem čekali su prve kadrove na velikom platnu.

Film „Openhajmer“ napunio bioskope širom Srbije 2
Foto: Marko Simić

Holom bioskopa vladala je svečana atmosfera, a projekcija je dočekana gromkim aplauzom. Punih 180 minuta koliko film traje publika nije skretala pogled, netremice su pratili svaku scenu i svaki dijalog, a nakon filma mogli su se čuti samo pozitivni komentari i reakcije oduševljenja.

Openhajmer je nesumnjivo film koji će obeležiti ne samo ovu godinu, već novu eru filmske umetnosti.

Karte za naredne dane prodaju se rekordnom brzinom, stoga na vreme rezervišite svoje ulaznice i uživajte u spektaklu koji pomera granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari