Tilda Svinton, Pedro Almodovar i Džulijen MurFoto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Najnoviji film španskog reditelja i scenariste Pedra Almodovara „The Room Next Door“, imao je juče premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, gde je dobio ovacije koje su trajale čak 17 minuta, što je ovogodišnji rekord.

Kako prenosi „Varajeti“, „The Room Next Door“ je na Venecijanskom filmskom festivalu pobedio „The Brutalist“, koji je dobio 12-minutne ovacije, „Maria“ kojem su aplaudirali osam minuta i „The Order“, koji je dobio ovacije od sedam minuta.


„The Room Next Door“ je prvi Almodovarov film na engleskom jeziku. Poznati reditelj poznat je po filmovima koji istražuju složene teme, a najnovija drama nije izuzetak. Glavne uloge u filmu tumače Tilda Svinton, Džulijen Mur, Džon Turturo i Alesandro Nivola.

Film prati dve bivše prijateljice, Ingrid (Mur) i Martu (Svinton), koje su pisale za isti časopis na početku svojih karijera. Godinama kasnije, Ingrid, autorka bestselera, odlučuje da se ponovo poveže sa Martom, ratnom novinarkom koja umire od raka grlića materice i želi da se podvrgne eutanaziji.

Nova.rs prenosi da je Almodovar tokom konferencije za novinare, koja je održana pre filma, otkrio da „The Room Next Door“ podržava eutanaziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari