Demi Mur u filmu "Supstanca"Foto: MegaCom Film promo

Nakon svečane premijere u Kanu gde je film zajedno sa glumačkom ekipom pobrao veliki aplauz, a svetsku kritiku inspirisao na sjaset pozitivnih komentara, film „Supstanca“ (The Substance) sa fantastičnom Demi Mur u glavnoj ulozi naći če se već od četvrtka, 19. septembra. na repertoaru naših bioskopa.

Uporedo sa svetskom publikom i domaća javnost moći će da vidi najnovije ostvarenje rediteljke i scenaristkinje Korali Farže (Coralie Fargeat) koja je upravo za ovo ostavrenje dobila kansku nagradu za najbolji scenario.

Reč je o „bodi“ horor žanru i osvrtu na tekuću opsesiju sveta ka stalnim podmlađivanjem i željom za opstankom u surovom svetu smenjivanja i zaboravljanja.

Kada Elizabet Sparkl bude prepoznata kao odgovarajuća prilika za novi proizvod koji je osmislila misteriozna laboratorija, glas sa reklame koju iznenada dobija na usb-u, sa sigurnošću je ubeđuje – Da li ste ikada sanjali o boljoj verziji sebe? Morate isprobati ovaj novi proizvod. Zove se Supstanca. Promenila je moj život!

Neverovatna Demi Mur potpuno posvećeno našla se u ulozi zvezda aerobik emisije koja na svoj 50. rođendan dobija otkaz. Nakon šoka koji je usledio, za Sparkl stiže neočekivana ponuda u kojoj se predlaže supstanca koja, kroz replikaciju ćelija čini da Elizabet postane “mlađa i bolja” verzija sebe.

Pored Demi Mur glavne uloge tumače i Margaret Kvoli, mlada američka glumica ovaj put u kao Su, miljenica televizijskih producenata koji su spremni da od nje naprave novu zvezdu, kao i Denis Kvejd, u ulozi opsednutog producenta Harvija, spremnog da otpusti sredovečnu televizijsku fitnes zvezdu Elizabet Sparkl, kako bi našao mlađu zamenu.

Svetska kritika puna je reči hvale za Supstanc-u, a među njima su i britanski DAILY TELEGRAPH koji ističe da Demi Mur ni kao mlađa, sa trideset nije imala film sa takvom sigurnošću, dok VANITY FAIR napominje da je uzbudljivo gledati glumce poput Murove, koja je odana cilju filma i gde rediteljka ne izneverava takvu odlučnost.

Na sajtu Rotten Tomatoes, poznatoj stranici koja sabira tekstove filmskih kritičara, „Supstanca“ beleži do sada 91% pozitivne ocene kritičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari