Akademski filmski centar Doma kulture Studentski grad drugu godinu za redom učestvuje na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Na 64. Berlinalu, koji se održava od 6. do 16. februara, u okviru kratkometražnog takmičarskog programa, biće prikazan eksperimentalni film „Sky Lines“ autorke Nadin Poulain u produkciji AFC DKSG, a gosti festivala biće autorka filma i producent Milan Milosavljević.


„Sky Lines“ je formalistički film o prostoru, vremenu i percepciji, koji pomoću ponavljanja i ekstremnog dizajna zvuka evocira strah od ništavila, kraja svih stvari.

Nadin Poulain je studirala umetnost i film u Londonu i Novom Zelandu i bavila se kinematografskim instalacijama, dok se sada u svom radu više fokusira na eksperimentalni film i fotografiju. Njen film se našao na listi značajnih ostvarenja Festivala ALTERNATIVE FILM/VIDEO i na taj način dobila je priliku da, kroz rezidencijalni program, realizuje novi film u produkciji AFC DKSG, organizatora festivala, koji se našao u glavnoj selekciji ovogodišnjeg Berlinala. Prošle godine u glavnom takmičarskom programu kratkometražnih filmova Berlinala bio je uvršten dokumentarni film Ivane Todorović „Ja, kad sam bila klinac, bila sam klinka“ takođe u produkciji AFC DKSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari