kadar iz filma "Volja sinovljeva"Foto: Nemanja Miščević

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada – ovaj kratak opis filma „Volja sinovljeva“uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

Ispričana u stilu narodnih epskih pesama, sa primesama savremenog neo-vesterna, „Volja sinovljeva“ nam donosi postapokaliptičnu priču prožetu emocijama i akcijom.

U srcu filma „Volja sinovljeva“ leži priča o teretu nasleđa predaka i borbi za mir i slobodu. Muški i ženski likovi ovog filmskog projekta unose dubinu i univerzalnu poruku koja će dirnuti svakog gledaoca. Ovu epsku avanturu inspirisanu srpkom tradicijom koja je smeštena u daleku budućnost kao reditelj potpisuje Nemanja Ćeranić, iza koga su stale producentske kuće „Režim“- pod vođstvom reditelja Miloša Avramovića, kao i Telekom Srbija koji je prepoznao potencijal i inovativnost ovog projekta.

Glumačku podelu čine Igor Benčina, Isidora Simijonović, Marta Bjelica, Sergej Trifunović, Jovo Maksić, Petar Benčina, Ivan Vujić, Svetozar Cvetković, Miodrag Radonjić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Anita Mančić i mnogi drugi.

Objavljen prvi tizer za film "Volja sinovljeva" sa Igorom Benčinom, Isidorom Simijonović i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama 1
Isidora Simijonović u filmu „Volja sinovljeva“, foto: Nemanja Miščević

Autorski tim koji stoji iza ovog originalnog filmskog ostvarenja predvodi Nemanja Ćeranić kao reditelj i kokreator, Aljoša Ćeranić kao izvršni producent, koproducent Aleksandar Protić, scenarista i kreator je Strahinja Madžarević, direktor fotografije je Igor Marović, kostimograf Ružica Bukvić, dok je za scenografiju bio zadužen Damjan Paranosić, a muziku je komponovao Aleksandar Ranđelović.

Iako je rad na ovoj filmskoj priči trajao više godina, producentski tim najavljuje da nas ove jeseni čeka premijera u Beogradu, ali i u drugim gradovima širom Srbije i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari