Film Zafranovića ne žele ni Hrvatska ni Srbija

Ostavite komentar


  1. Jedan od najboljih reditelja sa ex-Ju prostora, tragalac za istinom, intelektualac i hrabar čovek. Zato ga i ne vole oni koji čine sve da narod u Hrvatskoj i Srbiji drže u zatucanosti i mržnji. Veliki pozdrav za Lordana!

  2. É Lordane,
    a kad je tebi trebalo puno vremena da shvatiš (naročito) našu realnost = služ be..
    O Lordane,
    bio i ostao isti, sjajan.

  3. Gotovo da nema reditelja iz praške škole filma koji nije želeo da se suoči sa zloduhom s ovih prostora, da l iz drugog ili ovog najnovijeg rata ali, nažalost, niko od njih za svoje filmove nije dobio odgovarujući prijem u domaćoj javnosti. Politički stavovi im nisu isti, ali nijedan od njih nije skrivao naklonost prema Jugoslaviji kao ideji i činjenici, i tada i danas. Iskreno, nema filma koji mi se, uz sitne zamerke, nije dopao, štaviše, predstavljaju najviše umetničke filmske domete ( Pad Italije, Otac na službenom putu, Podzemlje, Karaula, Turneja…), ali, Okupacija u 26 slika je film koji, kako onda, tako i danas, ostavlja bez daha. U sebi sadrži sve, od scenarija, priče, režije, slike, muzike, glumaca, scene do poruke koja, ovde, (ne)vredi razuma.

  4. Zafranovićeve filmove poštujem i volim. Zafranović je talentovan, vredan, hrabar i otvoren umetnik i čovek.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.