Filmovi i serije koji su idealni za gledanje u jesen 1Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ne treba nam puno razloga da preporučujemo filmove i serije, ali kada je jedno godišnje doba dovoljno inspirativno, eto ideje.

Kako je zvanično vreme za džempere, oštre vetrove i šareno lišće, tada se sigurno setimo nekih omiljenih filmova i serija koji idu baš uz tu atmosferu.

A koja sva dela zrače jesen iz sebe zapitali su se i na portalu Index.hr, a evo koji su odgovori.

Gilmore Girls

Jesen najbolje dočarava neobični gradić Stars Holou s Rori (Aleksis Bledel), Lorelaj (Loren Grejem), Lukom (Skot Paterson) i ostalim čudnim građanima.

Bilo da gledate Lorelaj dok ispija bezbrojne šoljice kafe i šali se sa svima, Rori koja je rastrzana između Dina (Džared Padalecki) i Džesa (Majlo Ventimilja) ili kičaste gradske svečanosti, serija stvara prijatan jesenji osećaj.

When Harry Met Sally

Ovaj klasični film Nore Efron iz 1989. godine s Meg Rajan i Bilijem Kristalom u glavnim ulogama nudi puno više od pitanja mogu li muškarci i žene biti prijatelji.

Radi se i o toplom jesenjem džemperu, poznatoj šetnji Central Parkom kroz šareno lišće i romansi.

Chilling Adventures of Sabrina

Ova Netfliksova serija možda je trajala samo dve sezone, ali zapamćena je kao jedna od vrhunskih serija o Noći veštica.

U glavnoj ulozi je Kirnan Šipka kao Sabrina Spelman (koju takođe glumi Melisa Džoan Hart u malo manje mračnoj i sablasnoj prvobitnoj verziji).

Kostimi i scenografija serije stvaraju utisak kao da ste ušetali u prodavnicu za Noć veštica.

The Vampire Diaries

Grad Mistik Fols – u kojem je radnja ove serije – ima sličnu atmosferu kao Stars Holou u seriji Gilmore Girls, s bezbrojnim neobičnim gradskim događajima poput karnevala i filmova na otvorenom (i beskrajnih školskih plesova s razrađenim temama).

Osim toga, tu su i natprirodna stvorenja i dramatične smrti, a sve uz neobičan jesenji osećaj malog grada.

Knives Out

Ovaj film iz 2019, u kojem glume Kris Evans (i njegov slavni džemper – važan za jesenji osećaj filma), Danijel Krejg, pokojni Kristofer Plamer, Ana de Armas, Džejmi Li Kertis i Majkl Šenon, donosi neobičnu, ali i pomalo šarmantnu misteriju zbog čega ćete poželeti da ga gledate sklupčani na kauču dok pijete neki topli napitak.

Virgin River

Ova Netfliksova serija, koja se još uvek snima (najavljena je do 6. sezone), donosi jesenje vibracije za one koji ih žele bez ikakvih veštica, vampira ili bilo kojeg drugog sablasnog stvorenja.

Radnja je smeštena u ljupki gradić u kojem se svačiji životi isprepliću na načine koji povremeno postaju zbrkani, ali su jedni za druge uvek tu, što stvara neki topli ugođaj.

Good Will Hunting

Ultimativni film jeseni svakako je ovaj moderni klasik iz 1997, koji je lansirao Meta Dejmona i Bena Afleka.

Vanvremenska priča koja će vas ispuniti dobrim raspoloženjem govori o autsajderima i briljantnom domaru s teškim životom koji ima velike snove.

Stranger Things

Iako nedavne sezone Netfliksovog hita uključuju ruske zarobljeničke logore i likove koji odbijaju da ostanu mrtvi, prvih nekoliko sezona prepuno je sezonske jesenje nostalgije.

Noć veštica je stalan deo radnje, a ima i dosta priča o povratku u školu, zabavnih šala i avantura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari