Filmovi u trci za Oskar "Anatomija pada", "Prošli životi", "Jadna stvorenja" i "Zona interesa" uskoro u našim bioskopima u distribiciji MCF 1Foto promo FAF

Danas su Los Anđelesu objavljene konačne nominacije za nagradu Oskar, koji će američka Akademija filmskih umetnosti i nauka dodeljivati na ceremoniji 10. marta, a neke od glavnih favorita za najpopularniju nagradu u svetu gledaćemo u našim bioskopima u distribuciji MegaCom Filma, najavila je ova kuća.

 

Već 8. februara na redovni repertoar stižu „Jadna stvorenja“ reditelja Jorgosa Lantimosa, nominovana za Oskar u 11 kategorija od kojih i u kategoriji za najbolji film godine, najbolju režiju i najbolju glumicu, koju je ponela Ema Stoun, a za najbolju sporednu mušku ulogu nominovan je Mark Rafalo.

Film je na festivalu u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom, a naša publika je ovo izuzetno ostvarenje premijerno imala priliku da vidi na 29. Festivalu autorskog filma.

Jedan od najstrašnijih psiholoških trilera ikada snimljenih, film „Zona interesa“ reditelja Džonatana Glejzera, nominovan je za Oskar u pet kategorija, (od toga za najbolji film i za najbolju režiju, i najbolji strani film), a mi ćemo ovu , zastrašujuću priču o Holokaustu, koja je snimljena bez ijedne scene nasilja, gledati u našim bioskopima od 7. marta.

Filmovi u trci za Oskar "Anatomija pada", "Prošli životi", "Jadna stvorenja" i "Zona interesa" uskoro u našim bioskopima u distribiciji MCF 2Filmovi u trci za Oskar "Anatomija pada", "Prošli životi", "Jadna stvorenja" i "Zona interesa" uskoro u našim bioskopima u distribiciji MCF 3

Filmovi u trci za Oskar "Anatomija pada", "Prošli životi", "Jadna stvorenja" i "Zona interesa" uskoro u našim bioskopima u distribiciji MCF 4
Foto promo MCF

„Zona interesa“ prati komandanta Aušvica, Rudolfa Hesa i njegovu ženu Hedvigu, koji nastoje da za svoju porodicu stvore život iz snova, u kući sa vrtom koja je odmah pored logora…

„Anatomija pada“ ovenčana kanskom Zlatnom palmom nominovana je takođe u pet kategorija- za najbolji film, režiju, najbolju glumicu, originalni scenario i montažu.

Film je prošle godine nagrađen evropskim Oskarom koji dodeljuje Evropska filmska akademija, a rediteljka Žistin Trije i glumica Sandra Huler mogle bi sada da postanu i lauretkinje Oskara američke Akademije.

I „Savršeni dani“ Vima Vendersa koje smo prošle godine premijerno gledali na Festivalu na Paliću, potom i na 30. FAF, a nedavno, krajem decembra, i u bioskopima, takođe su u trci za nagradu Oskar za najbolji strani film.

Ostvarenje „Ja, Kapetan“ velikog italijanskog reditelja Matea Garonea, koji je upravo stigao na Mećavnik i kome će na 17. festivalu Kustendorf Emir Kusturica večeras svečano uručiti nagradu „Drvo života“ za buduće filmove, takođe je jedan od favorita Oskara za najbolji strani film.

Filmov „Tvorac“ i Marvelovo ostavrenje „Čuvari galaksije“ našli su se u užem izboru za nagradu Oskar za vizuelne efekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari