filmski festival u torontuFoto: Shutterstock/Eric Lysenko

Filmski festival u Torontu donosi nove filmove Majka Lija, Anđeline Džoli, Dženifer Lopez, Hjua Granta i Pamele Anderson, između ostalog.

Ovogodišnji Filmski festival u Torontu doneće brojne premijere filmova čiji autori se nadaju da će biti na radaru za nominacije za Oskara.

Majk Li vraća se svojim prvim filmom još od 2018. godine, pod nazivom Hard Truths, sa Marijen Žan-Batist u glavnoj ulozi, za koji se kaže da je „tragikomična studija ljudskih snaga i slabosti“.

Anđelina Džoli prikazaće svoje novo rediteljsko delo, ratnu dramu Without Blood, sa Selmom Hajek i Demijanom Bičirom, a zasnovanu na delu Alesandra Barika.

„Ovaj film postavlja razna pitanja, ne postoje jasno dobro i zlo, iako definitivno postoji loše, užasno i kriminalno ponašanje“, rekla je ona za Variety 2022. godine.

Dženifer Lopez ide na festival sa sportskom dramom Unstoppable koju su producirali Ben Aflek i Met Dejmon, a u kome još glume Džarel Džerom.

Filmski festival u Torontu doneće i premijeru horor filma Heretic, u kome Hju Grant tumači čoveka koji testira veru dva misionara kroz niz bizarnih igara.

Pamela Anderson će biti u glavnoj ulozi posle više od decenije u filmu The Last Showgirl, u kome još glume Džejmi Li Kertis i Dejv Batista.

Britanski filmovi su The Pengiun Lessons Pitera Katanea sa Stivom Kuganom, dokumentarac o Andrei Bočeliju i The Cut, u kome Orlando Blum tumači boksera.

Dejvid Mekenzi donosi novi triler Relay sa Rizom Ahmedom i Lili Džejms, a tu je i kriminalna komedija Riff Raff sa Edom Harisom, Dženifer Kulidž i Bilom Marejem.

Irski triler Bring Them Down o dve porodice koje ratuju doneće okršaj Barija Kogana i Kristofera Abota.

The Fire Inside sa Rejfom Fajnsom i Žilijet Binoš donosi priču o bokseru iz Mičigena, a Uberto Pasolini predstaviće The Return, novu verziju Homerove Odiseje.

Ranije su već najavljena ostvarenja Nightbitch sa Ejmi Adams, We Live in Time sa Florens Pju i Endruom Garfildom, Nutcrackers sa Benom Stilerom i Eden sa Sidni Svini i Džudom Louom.

Filmski festival u Torontu održava se od 5. do 15. septembra.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari