Filmski festival u Torontu zatvara dokumentarac o Silvesteru Staloneu 1Foto: CRY-MA. / The Photo One / Profimedia

 

Filmski festival u Torontu najavio je da će ovogodišnje izdanje biti zatvoreno premijerom dokumentarnog filma Toma Zimnija Sly, o Silvesteru Staloneu.

Premijera će biti održana u nedelju, 16. septembra, u okviru 48. izdanja ovog filmskog festivala, a u katalogu festival piše da je ovo „živopisno istraživanje čuvneog života isprepletenog sa velikim ekranom“.

„Staloneova priča je o upornosti, trijumfu i neizbrisivom tragu koji je ostavio na svet filma i počastvovani smo što ćemo to podeliti sa publikom na zatvaranju festivala“, rekao je Kameron Bejli, izvršni direktor festivala.

Film Sly nudi do sada neviđen uvid u život akcione zvezde, odnosno u čoveka koji se krije iza toga i čija karijera traje već više od pola veka.

Dokumentarac Toma Zimnija najavljen je u junu ove godine, a na Netfliksu će imati premijeru u novembru, što će biti neka vrsta pandana nedavno izašloj dokumentarnoj mini-seriji Arnold o Arnoldu Švarcenegeru.

U ovom filmu ćemo videti Staloneove teške i skromne početke u Njujorku, kada je kao dete bežao od kuće da gleda filmove po ceo dan i kasnije piše sopstvene scenarije.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari