Filmski razgovori sa dobitnicima Oskara i Zlatne Palme u Slanu: Dolazi i Alfonso Kuaron 1Foto. Slano Films Days /Promo

Petostruki oskarovac Alfonso Kuaron,biće gost Slana, jednog od najlepših mesta dubrovačke rivijere koje će od 18. do 22. juna biti domaćin premijernog izdanja filmskog festivala „Slano Film Days“. Festival je zamišljen kao susret regionalnih filmskih umetnika i najvećih imena svetske kinematografije s ciljem da nadahnu sve učesnike za nove filmske projekte.

Alfonso Kuaron će predvoditi listu predavača svetski proslavljenih sinaesta , kakvi su Ruben Ostlund, Mišel Franko, Pavel Pavlikovski i Juho Kuosmanen,

U neformalnom, prijateljskom okruženju oni će svoje bogato profesionalno iskustvo, podeliti, a zasigurno se i inspirisati uz mlade regionalne talente; reditelje, glumce i snimateljke.

Alfonso Kuaron dobitnik je Zlatnog lava i peterostruki dobitnik Oskara, jedan je od najboljih i najsvestranijih reditelja današnjice, a osim filmova „Roma“ (2018.) i „Gravitacija“ (2013.) koji su mu doneli tri, odnosno dva Oskara, u Cuarónovoj biografiji ističu se i filmovi „Deca čovečanstva“ (2006.), „Harry Potter i zatočenik iz Azkabana“ (2004.), „I tvoju mamu takođe“ (2001.), „Velika očekivanja“ (1998.) i „Mala princeza“ (1995.). Kao producent, Cuarón je učestvovao u nastajanju brojnih filmova, uključujući kratki film „Le Pupille“ (2022.) u režiji Alice Rohrwacher, nominovan za Oskara.

Uskoro će svetlo dana ugledati i najnoviji projekt Cuarónove producentske kuća Esperanto Filmoj – serija „Disclamer“ u kojoj su uloge ostvarili dobitnici Oskara Kejt Blanšet i Kevin Kline, kao i za Oskar nominovani Saša Baron Koen  Lesli Menvil,

Na Slano Film Days, Kuaronu će se pridružiti i renomirani filmski autori: Oskarovac Paveł Pavlikovski, Ruben Ostlund (dobitnik dve Zlatne palme), Mišel Franko i Juho Kuosmanen, voljeni od publike, hvaljeni od kritike, te nagrađivani na najrelevantnijim svetskim filmskim festivalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari