Filmski vodič od 20. do 27. februara 1 Foto: Pixabay/ geralt

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima.

20. februar – Gorski vijenac

Filmski vodič od 20. do 27. februara 2Film „Gorski vijenac“ (2000) u režiji slavnog glumca Petra Božovića biće prikazan na specijalnoj projekciji u DCP formatu večeras u 19.30 časova u Sali Makavejev, Jugoslovenske kinoteke.

„Gorski vijenac“ snimljen je pre dve decenije kao TV film, a sada je podignut na HD rezoluciju, tako da može da se prikazuje na velikom ekranu. Ulaz je slobodan uz prethodno preuzete ulaznice na biletarnici Jugoslovenske kinoteke, Uzun Mirkova 1.

20-26. februar – „Šavovi“, „Dovlatov“ i „Slučaj Makavejev“

Filmski vodič od 20. do 27. februara 3Sala srpskog filma, kulturni poduhvat nastao u saradnji Filmskog centra Srbije i Kombank dvorane, nastavlja sa svakodnevnim prikazivanjem srpskih filmova i srpskih manjinskih koprodukcija. Na repertoaru Sale srpskog filma od 20. do 26. februara 2020. godine naći će se filmovi „Šavovi“, „Dovlatov“ i „Slučaj Makavejev“.

20. februar – Zov divljine

Od studija 20th Century Fox stiže priča zasnovana na istoimenom romanu Zov divljine u kojoj upoznajemo Baka, psa velikog srca čiji se, do skoro savršeni život, okreće naglavačke. Odjednom ga sele iz svog doma u Kaliforniji i odvode u egzotične divljine Aljaske u vreme Zlatne groznice s kraja 19 veka.

Filmski vodič od 20. do 27. februara 4

Kao novajlija zaposlen u ekipi pasa koji vuku sanke za dostavljanje pošte, a kasnije i vođa tima, Bak doživljava avanturu života i konačno pronalazi svoj mir kada postaje sam svoj gazda. ZOV DIVLJINE koristi vrhunske vizuelne efekte i tehnologiju animacije kako bi životinje u filmu učinile potpuno realističnim i emocionalno autentičnim likovima.

20. februar – Portret dame u vatri

Francuska, 1770. godine. Slikarki Marien naručen je svadbeni portret mlade devojke Eloiz koja je upravo napustila samostan. Eloiz se udaje protiv svoje volje, a Marien mora da je naslika bez njenog znanja. Posmatra je tokom dana, kako bi je tajno naslikala – tako je opisana radnja filma „Portret dame u vatri“ koji se od večeras prikazuje u bioskopima.

20. februar – Marica i Ivica

U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natera da napuste vlastiti dom i krenu u šumu u potragu za hranom. Deca nakon nekoliko dana lutanja nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mestom za spavanje te im se to učini kao idealno mesto za odmor.

Ubrzo, počinju da primećuju čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi oko svega što se oko njih događa, mračne tajne počinju izbijati na površinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari