Filmski vodič od 25. do 31. oktobra 1Foto: Pixabay - QuinceMedia

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke. Sadržaj se preuzima sa online najava događaja.

25. oktobar – Venom

Filmski vodič od 25. do 31. oktobra 2
Foto: Printscreen – Venom

Kada novinar Edi Brok u svojem istraživanju igrom slučaja postane domaćin vanzemaljskog stvorenja, on postaje Venom. Vanzemaljski oblik ga potpuno obuzima i oduzima mu slobodnu volju.

Edi postaje svestan da pravila sada neko drugi diktira i da je svako opiranje uzaludno. Pored Toma Hardija, glumačku postavu pojačala je i prelepa Mišel Vilijams u jednoj od glavnih uloga, dok je za filmsku akciju zaslužan reditelj Ruben Flajšer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave.

Film se prikazuje u Cineplexx bioskopima.

26. oktobar – Ilegalci

Kubanski film u režiji Fernanda Pereza iz 1987. godine. Ovo je romantična priča dvoje tajnih boraca protiv režima koji rade u podzemnoj štampariji koja proizvodi antivladine pamflete. Prikazani su poslednji dani borebe protiv predsednika kube Fugencio Batiste. Izabel Santos je dobila nagradu za glavnu ulogu u ovom filmu na filmskom festivalu u Havani.

Film se prikazuje u Jugoslovenskoj kinoteci od 20 časova.

27. oktobar – Lovac na jelene

Filmski vodič od 25. do 31. oktobra 3

Ovaj antiratni film iz 1978. govori o trojici Amerikanaca ruskog porekla koji rade u čeličani i samo su jedni od mnogih nesretnika uvučenih u Vijetnamski rat . Osvojio pet Oskara i nominovan za još četiri.

Radnja se odvija 1968. godine u američkoj provinciji Klairton. Mihail, Stiven i Nik su trojica nerazdvojnih prijatelja koji su pozvani da se priključe borbi u Vijetnamu. Neposredno pre odlaska Stiven se ženi trudnom Angelom čime svadbena zabava služi i kao oproštajna. Prolazaći kroz  mnoge užase rata ovaj trojac se uskoro nalazi u rukama Vijetkonga završavajući u jednom od mnogobrojnih kampova za ratne zarobljenike.

Film prikazuje Novi bioskop zvezda, u subotu od 20 časova.

28. oktobar – Zvezda je rođena

Filmski vodič od 25. do 31. oktobra 4

Radi se o pravom autorskom delu Bredlija Kupera – on ga je, naime napisao, režirao pa u njemu glumi i peva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog muzičara na zalasku karijere i mladoj pevačici u usponu. Film obiluje fantastičnom originalnom muzikom koju je pisao sam Kuper a sve su pesme u filmu snimane uživo.

29. oktobar – Smoki i Bandit

Enos Burdet , ambiciozni političar iz Džordžije , organizovao je reli u  svoju čast , za koji su mu bile potrebne ogromne količine piva s američke zapadne obale . Pošto je prenos piva istočno od Misisipija iIegalan , Burdet je angažovao Boa Darvila zvanog Bandit da prokrijumčari pivo u iz Teksasa u Džordžiju .

Uz pomoć prijatelja zvanog Sneško Belić , vlasnika velikog kamiona i simpatičnog  psa , Bandit se zapućuje u Teksas . Tamo su  ukrcali ilegalan tovar i krenuli nazad u Džordžiju . Da bi izbegli policijske patrole , Bandit u svom terenskom automobilu vozi kilometrima ispred Sneška, kontrolišući stanje na putu u kontaktu sa radio – vezom . Ali, stvari su se zakuvaleo onda kada je Bandit  povezao odbeglu mladu Keri, zvanu Žabica …

Rimejk čuvenog filma možete pogledati u Cineplexx bioskopima.

30. oktobar – Noć veštica

Filmski vodič od 25. do 31. oktobra 5

Čuvena glumica Džejmi Li Kertis je o svojoj ulozi izjavila: “Lori Stroud bila je pametna devojka kada je prvi put zatičemo, u srednjoj školi, tek na početku svog života. Verovatno se pripremala za odlazak na koledž i onda se pojavio Majkl Majers. Njen život se tada promenio u samo par sekundi a to nije mogla ni da pretpostavi. Ostatak njenog života je film koji sada prikazujemo. Četrdeset godina kasnije, ova žena je svesna da će se Majkl Majers vratiti i da ona i njena porodica moraju biti spremni…ali niko je ne sluša.”

31. oktobar – Aladin 2

Filmski vodič od 25. do 31. oktobra 6

Nakon što je oslobodio Bagdad od vladavine strašnog vezira Vizija, Aladinu je postalo dosadno u palati, a još nije bio siguran da li će pitati princezu da se uda za njega. Međutim, strašni diktator Šah Zaman dolazi u Palatu i najavljuje da je došao sa namerom da preuzme grad i oženi princezu. Aladin nema izbora nego da pobegne iz Palate. Pokušaće da oslobodi svog drevnog Duha i da se vrati da oslobodi grad i spasi svoju nevestu.

Projekcija filma se održava u bioskopu Fontana od 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari