Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 1Foto: Pixabay

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

4. oktobar – Zvezda je rođena (2018)

Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 2

Radi se o pravom autorskom delu Bredlija Kupera – on ga je, naime napisao, režirao pa u njemu glumi i peva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog muzičara na zalasku karijere i mladoj pevačici u usponu. Film obiluje fantastičnom originalnom muzikom koju je pisao sam Kuper a sve su pesme u filmu snimane uživo.

5. oktobar – Zvezda je rođena (1976)

Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 3

Upečatljivi rimejk holivudskog klasika! Barbra Strajsend glumi pevačicu, na putu ka slavi i vrhu, dok njen suprug Kris Kristoferson pokušava da spasi svoju karijeru od propasti. Ester Hofman (Strejsend), mladu pevačicu punu nade, proslavio je Džon Norman Hauard (Kristoferson), rok zvezda na zalasku karijere, koji je osvojio i njeno srce. Hofmanova postaje vodeća dama na sceni i u Hauardovom životu, ali pošto njegova karijera propada, on tone u ambis alkohola i kokaina. Hofmanova odlučuje da žrtvuje svoju slavu da bi se brinula o Hauardu, ali joj on neće dozvoliti da odbaci svoje snove. Ljubavna priča koju prati izvanredna muzička podloga za koju su zaduženi Strejsendova i Pol Vilijams.

6. oktobar – Venom

Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 4

Kada novinar Edi Brok u svojem istraživanju igrom slučaja postane domaćin vanzemaljskog stvorenja, on postaje Venom. Vanzemaljski oblik ga potpuno obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Edi postaje svestan da pravila sada neko drugi diktira i da je svako opiranje uzaludno. Pored Toma Hardija, glumačku postavu pojačala je i prelepa Mišel Vilijams u jednoj od glavnih uloga, dok je za filmsku akciju zaslužan reditelj Ruben Flajšer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave.

7. oktobar – Hotel Transilvanija 3

Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 5

Kako je upravo Drakula taj koji osigurava da drugima ugodno prođu njihovi praznici, sada je vreme za njegov odmor oko kojeg će neko drugi da vodi brigu. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju putovanju. Čudovišta se na kruzeru fantastično zabavljaju uživajući u svim sadržajima koji im kruzer nudi, od različitih sportskih aktivnosti do fenomenalne i preukusne hrane do egzotičnih ekskurzija.

No ono što im u jednom trenutku ipak prekine zabavu je jedna neočekivana ljubav.
Naime, čim napuste luku razvija se romansa između Drakule i misteriozne brodske kapetanice Erike. Sada je red na Mejvis da glumi zaštitnički nastrojenog roditelja i pokuša da razdvoji svog oca i Eriku. No niko ne zna da je Erika zapravo potomak Abrahama Van Helsinga, drevnog neprijatelja Drakule i svih ostalih čudovišta.

Film će biti prikazan u bioskopu Fontana.

8. oktobar – Kuća magičnog sata

Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 6

Desetogodišnji Luis Barnavelt počinje da živi sa svojim ujakom u staroj i tajanstvenoj kući. U toj je kući pre njih živeo bračni par koji je pokušao uništiti svet. Neposredno pre smrti, napravili su sat koji je skriven unutar zidova, a svaki njegov otkucaj označava da je apokalipsa sve bliže. Vrlo brzo će se ispostaviti da je i Luisov ujak veštac i dečak će se naći okružen magijom i opasnošću, pogotovo kada otkrije sat unutar zidova kuće koji je kreiran da prizove sudnji dan.

Film će biti prikazan u bioskopu Fontana.

9. oktobar – BlackkKlansman

Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 7Početak sedamdesetih godina prošlog veka bio je period velikih društvenih previranja i borbe za građanska prava i jednakosti. Ron Stelvort postao je prvi afro-američki detektiv u policiji Kolorado Springsa, ali njegov dolazak dočekan je sa skepsom i otvorenom netrpeljivošću prema njemu. Bez obzira na sve, on je rešen da uspe u poslu i učini da se za njegovo ime sazna i tako pomogne svojoj zajednici. Veoma hrabro ulazi u rizičnu misiju, da se infiltrira među članove Kju Kluks Klana.

Predstavljajući se kao rasistički ekstremista, Ron kontaktira članove grupe i vrlo brzo postaje član samog jezgra, čak postaje i prisan u odnosu sa Dejvidom Djukom, Velikim Čarobnjakom Klana, koji ga čak i pohvaljuje za posvećenost napretku Bele Amerike. Kako tajna akcija postaje sve komplikovanija, Ronov kolega, Filip Zimerman, ulazi u misiju tako što odlazi na sastanke Klana i predstavlja se kao Ron, onda kada je nemoguće izbeći uživo susretanje. Tako su dva detektiva uspela da uruše jednu od najozloglašenijih organizacija na svetu.

Film se prikazuje u bioskopu Cineplexx Ušće.

10. oktobar – Džoni Ingliš ponovo u akciji

Filmski vodič od 4. do 10. oktobra 8

Kada kriminalistički istražitelj razotkriva javnosti identitete svih aktivnih tajnih agenata u Britaniji, katastrofa pogađa čitav sistem, a sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva je na kocki. Tajna služba se sada može da osloni samo na jednog čoveka, penzionisanog Džonija Ingliša.

Publici poznat iz prethodnih delova serijala, Džoni koji sada podučava u predškolskoj ustanovi, vraća se u akciju kako bi pronašao misterioznog hakera ili potencijalnu krticu među redovima britanske tajne službe. Kako bi ova misija uspela, trebaće mu sve njegove sposobnosti i veštine – onih nekoliko koje ima kao čovek jučerašnjih analognih metoda suočen s digitalnim svetom sadašnjice.

Film možete pogledati u Cineplexx bioskopima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari