Filmski vodič od 9. do 15. marta 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

 9. mart Logan

 “Logan” je poslednji film u kome Hju Džekman igra Vulverina. Logan i profesor X, moraju da se pomire s nestankom Iks-mena, korporacijskim vođom Natanijelom Eseksom koji vodi svet u propast, kao i Loganovim gubitkom moći samoregeneracije i Alzhajmerom… Logan će morati da porazi Eseksa uz pomoć ženskog klona Vulverina, devojčice Laure Kini.

Dužina trajanja filma: 135 min

Dužina/Godina: SAD/2017

Žanr: akcija, naučna fantastika

Uloge: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant

Režija: James Mangold

10. mart Bostonski heroji

Radnja filma prati istiniti događaj koji se dogodio 15. aprila 2013. za vreme Bostonskog maratona, kada su eksplodirale dve bombe postavljene nedaleko od završne linije. Ed Davis, policijski komesar Bostona odigrao je ključnu ulogu u potrazi za braćom koja su odgovorna za napad. U bombaškom napadu poginulo je pet osoba, uključujući i osmogodišnjeg dečaka. Bombe su bile “upakovane” u dva ekspres lonca napunjena ekserima. Jedan je policajac nekoliko dana nakon napada podlegao povredama, a ranjeno je više od 260 ljudi. Jedan od napadača, Tamerlan Tsarnaev, umro je u razmeni vatre s policijom. NJegov mlađi brat, Dzhokhar uhapšen je dan nakon napada. Dužina trajanja filma: 133 min Dužina/Godina: SAD/2017 Žanr: drama, triler Uloge: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, John Goodman, Kevin Bacon, J.K. Simmons Režija: Peter Berg 11. mart Torba puna sećanja Pariz je okupiran. Nacistička pretnja nadvila se nad Evropom. Dva brata prisiljena su da napuste oca i krenu u nepoznato. Život im zavisi od jedne laži. Nikome ne smeju priznati ko su.

Filmski vodič od 9. do 15. marta 2

Dužina trajanja filma: 110 min

Dužina/Godina: Francuska/2017

Žanr: drama

Uloge: Dorian Le Clech, Batyste Fleurial, Patrick Bruel

Režija: Christian Duguay

12. mart Ričard roda Vrabac

Ričard, siroče kog su od rođenja odgajale rode, veruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vreme za migraciju, njegova porodica roda mora da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi u šumi, jer ne bi preživeo putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, Ričard će krenuti sam na jug, ali će mu se pridružiti ekscentrična sova s izmišljenim prijateljem i narcisoidni papagaj, disko-pevač. Na ovom epskom putovanju, oni će nabasati na brojne prepreke, poput smrtonosnih šišmiša, golubova koji su zavisnici od interneta, vrana mafijaša i gromoglasnog džambo džeta. Kad konačno stignu u Afriku, Ričard će morati da spasi svog brata rodu iz kandži čudovišnog medojednog jazavca. Najmanja roda će morati da nauči da posmatra sebe kao najvećeg vrapca kako bi oslobodila svoj pravi potencijal i ponovo se ujedinila sa svojom porodicom.

Filmski vodič od 9. do 15. marta 3

Dužina trajanja filma: 84 min

Dužina/Godina: SAD/2017

Žanr: animirani, avantura

Režija: Toby Genkel, Reza Memari

13. mart Nevidljivi svedok

Film prati mladog biznismena koji se budi u hotelskoj sobi zaključanoj iznutra, sa lešom ljubavnice u krevetu. Unajmljuje prestižnog advokata i oni tokom jedne noći, u frenetičnoj trci s vremenom, ulažu zajedničke napore da dokuče šta se dogodilo.

Filmski vodič od 9. do 15. marta 4

Dužina trajanja filma: 106 min

Dužina/Godina: SAD/2017

Žanr: triler

Uloge: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado

Režija: Oriol Paulo

14. mart Kongo: ostrvo lobanja

Raznoliku ekipu istraživača okupila je avantura na nepoznatom, neistraženom ostrvu u Tihom okeanu. Lepo, ali i opasno jer oni ne znaju da su ušli u prostor mitskog Konga. Film je sniman više od šest meseci na tri kontinenta, i to na više lokacija, od kojih neke nikada nisu bile viđene na filmu.

Filmski vodič od 9. do 15. marta 5

Dužina trajanja filma: 118 min

Dužina/Godina: SAD/2017

Žanr: avantura, fantazija

Uloge: Tom Hiddleston, Brie Larson, Corey Hawkins, Samuel L. Jackson, John C. Reilly

Režija: Jordan Vogt-Roberts

15. mart Balerina i Viktor

Felisi, jedanaestogodišnja devojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. NJen najveći san je da postane balerina opere u Parizu-Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felisi i njen najbolji prijatelj Viktor, smišljaju genijalan plan kako bi pobegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spremna da učini sve kako bi postala balerina, Felisi uzima identitet svoje suparnice Kamil kako bi je primili u baletsku školu. Sa svojim mentorom Odet i Viktorom na svojoj strani, Felisi se trudi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.

Filmski vodič od 9. do 15. marta 6

Dužina trajanja filma: 89 min

Dužina/Godina: Kanada, Francuska/2016

Žanr: porodični, avantura

Uloge: Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler, Carly Rae Jepsen

Režija: Eric Summer, Eric Warin 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari