Florans Noavil i Gojko Božović o Milanu Kunderi: Francuska romansijerka danas na štandu Arhipelaga i na Nacionalnom štandu Francuske na Beogradskom sajmu 1Foto promo Arhipelag

Poznata francuska književnica Florans Noavil gost je Arhipelaga i Francuskog instituta za kulturu na 66. Beogradskom sajmu knjiga na kome je Francuska zemlja počasni gost, a ova izuzetna romansijerka i autorka nekoliko međunarodno poznatih biografija modernih književnih klasika, danas će na štandu Arhipelaga, od 14 do 15 časova,  potpisivati svoje knjige, družiti se sa čitaocima i razgovarati s medijima.

Florans Noavil će danas u 15 časova, na Nacionalnom štandu Francuske, zajedno s Gojkom Božovićem i Sonjom Filipović, učestvovati u razgovoru o književnosti Milana Kundere u okviru programa „Milan Kundera, majstor ironije i razočaranja“.

Noavil je godinama radila na biografiji Milana Kundere, neposredno sarađujući s velikim piscem, a ova biografija je objavljena nedugo posle piščeve smrti, pre nešto više od mesec dana.

Knjiga o Kunderi sadrži veliki broj fotografija i crteža Milana Kundere, što je čini ekskluzivnom.

– Kunderin život je čitav jedan roman, to se ne može prevideti. Naravno, pričam o njegovom životu koji je neverovatno romaneskan, ali bez pokušaja da otkrivam njegov privatni život ili neke njegove lične tajne. Kundera je to razumeo i zbog toga mi je verovao – rekla je Florans Noavil neposredno pre svog dolaska u Beograd.

Srpsko izdanje Kunderine biografije objaviće Arhipelag tokom naredne godine.

Arhipelag je ranije objavio roman Florans Noavil Vezanost, kao i njenu biografiju jenog od ključnih pripovedača moderne svetske književnosti Isaka Baševisa Singera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari