Foto konkurs Kragujevac u 24 slike 1Foto: Ivan Stojanović

Foto klub Kragujevac, u saradnji sa GTO Kragujevac i Frame24.org iz Novog Sada organizuje interesantno i dinamično nadmetanje fotografa pod nazivom „Kragujevac u 24 slike”. Po propozicijama učestvuje 24 fotografa sa 24 teme za koje imajau 24 sata a njihove radove ocenjuje 12 sudija.

Takmičenje počinje u petak, 25. marta u 13 sati otvaranjem i podelom tema takmičarima. Svi takmičari dobijaju zadatke kroz 24 teme koje treba da fotografišu i obrade za 24 časa, koliko traje takmičenje.

Sami takmičari mogu prema sopstvenom afinitetu i inspiraciji da odaberu lokaciju i način na koji žele da odgovore na zadate teme.

Broj takmičara ne može biti veći od 24 učesnika. Po završetku takmičenja, učesnici imaju šest sati rok za minimalnu obradu fotografija i postavljanje istih na sajt organizatora.

Sve fotografije ocenjivaće eminentni žiri sastavljen od poznatih i priznatih fotografa iz cele Srbije.

Rezultati žiriranja, proglašenje pobednika i projekcija pobedničkih fotografija će se obaviti u nedelju, 27. marta u 13 sati.

Takmičenje je otvoreno za sve zainteresovane učesnike, koji moraju da prođu kroz obevezne kvalifikacije. Kvalifikacije će biti otvorene od 8. do 15. marta na frame24.org (neophodna je registracija na sajt).

Takmičari koji učestvuju u kvalifikacijama imaju zadatak da odgovore na četiri teme sa po jednom fotografijom.

Fotografije će ocenjivati tročlani stručni žiri, a najbolje ocenjeni takmičari stiču pravo na učešće u finalnom takmičenju.

Foto Klub Kragujevac i GTO Kragujevac su obezbedili medalje za najbolje tri najbolje plasirana takmičara u svakoj temi kao i u generalnom plasmanu.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani sa teritorije grada Kragujevca, kao i članovi foto kluba Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari