Francuska crna komedija: Predstava „Ručni rad” na Letnjoj sceni SKC-a Kragujevac 1Foto: SKC

 

Sutra, u četvrtak, 25. jula u 20 sati na Letnjoj sceni SKC-a odigraće se predstava „Ručni rad”. Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra sa zadovoljstvom vas poziva na reprizu predstave „Ručni rad”, po tekstu francuskog pisca Žan Klod Danoa.

Režiju potpisuje Tatjana Nikolić, koja zajedno sa Emilijom Mihailović i Julijom Vučković tumači uloge u ovoj komediji.

– Predstava „Ručni rad” je francuska crna komedija, pisca Žan Klod Danoa, koja nas je veoma zabavila na prvo gledanje i čitanje da smo poželeli da se poigramo i napravimo svoju verziju ove priče, na radost cele organizacije, glumica i tehničara, stoji u eksplikaciji rditeljke Nikolić.

Po njenim rečima predstava govori o ženama koje je prejak uticaj rigidnog patrijarhalnog društva naterao da imaju potpuno iskrivljenu sliku o muškarcima. Bez obzira na to što ovu predstavu čine tri živopisna ženska lika, u centru zbivanja je jedan muškarac. One vođene strahom, mržnjom i idealizacijom delaju kroz sve svoje postupke, što ovaj komad čini iskrenijim i zabavnijim.

Radnja predstave je smeštena u bliskoj prošlosti, ali obrisi ovih ženskih osećanja mogu se pronaći i u današnjem društvu što ovaj komad čini savremenim. – Nasmejaćemo se stvarima koje nas i dalje bole, u nadi za bolje sutra i težnji ka ravnopravnosti, ističu organizatori iz SKC-a.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari