Lik BesonFoto: EPA-EFE/GIORGIO ONORATI

 

Režiser Lik Beson zvanično je oslobođen optužbi za silovanje u Francuskoj nakon što ga je glumica Sand van Roj optužila za ovaj zločin 2018. godine.

Prema sudskim dokumentima do kojih je došao Varajeti, francuski sud je presudio da „trenutno ne postoji nijedan način da se prihvati žalba tužioca“.

Isti magazin objavio je informaciju da će Van Roj morati da plati 64-godišnjem Besonu 2.500 evra i da ona ne može ponovo da pokrene istu optužbu u Evropi.

„Ova odluka potvrđuje razrešenje u korist Lika Besona i potvrđuje sve odluke iz poslednjih pet godina koje su ga proglasile nevinim“, izjavio je Besonov advokat Tjeri Marember.

„Time je definitivno okončan ovaj postupak pokrenut 2018. godine, tokom kojeg su sve sudije za prekršaje koje su ispitivale slučaj oslobađali mog klijenta svih optužbi“, dodao je on.

Sand van Roj i njeni predstavnici za medije još uvek se nisu oglasili povodom presude.

Van Roj, koja je glumila u Besonovom filmu iz 2017. „Valerijan i carstvo hiljadu planeta“, tvrdila je da je imala ljubavnu aferu sa rediteljem i da ju je silovao u hotelu u Parizu u maju 2018. On je tada negirao optužbe.

Prema Holivud riporteru, tužioci su odustali od slučaja u februaru 2019. tvrdeći da nema dokaza. Zatim je, prema pisanju istog magazina, počela još jedna istraga u oktobru 2019, a Beson je oslobođen ovih optužbi 2021.

Još u oktobru 2019, Beson je rekao da su optužbe „potpuna laž“ i dodao da nikad u životu nije silovao nijednu ženu.

Beson je poznat po filmovima kao što su „Profesionalac“ (1994), „Peti element“ (1997), „Lusi“ (2014) i „Ana“ (2019).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari